MENIU CAUTĂ
26 Iun. 2018 19:18 , de Radu Tutulan

VIDEO / Cioloș: Susțin protestele împotriva Guvernului, cer parlamentarilor să trimită acasă guvernarea Dragnea

Distribuie

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat că susține protestele organizate împotriva Guvernului și consideră că acestea trebuie să continue până când PSD va fi îndepărtat de la putere, cerând totodată parlamentarilor să voteze moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

„Susțin protestele organizate zilele acestea. Vom fi și noi prezenți acolo. Cerem parlamentarilor responsabili să trimită acasă Guvernul Dăncilă, să trimită acasă, de fapt, guvernarea Dragnea, care am văzut ceea ce a adus după mai bine de un an și jumătate de guvernare”, a spus Dacian Cioloș, la un eveniment organizat de Uniunea Salvați România și mai multe organizații civice.

În cadrul acestui eveniment a fost anunțată, de asemenea, depunerea unor propuneri de modificare a legii electorale, astfel încât în Parlament să poată ajunge și formațiuni politice mai mici.

Peste 20 de organizaţii civice, Uniunea Salvaţi România, Mişcarea România Împreună şi Partidul Oamenilor Liberi încep procedurile pentru o iniţiativă cetăţenească menită să modifice legislaţia electorală, prin alegerea primarilor în două tururi de scrutin, eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale şi europarlamentare şi introducerea votului preferenţial pe liste deschise.

Proiectul ar urma să fie depus miercuri, la Consiliul Legislativ, iar peste aproximativ o lună va putea începe strângerea de semnături.


Citește și:

PODCAST/ Mihai Șora și Oana Pelea, în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Ascultă mesajele lor

Comentarii