Mergi direct la conținut »
USR organizează un miting în fața Parlamentului, în ziua votului moțiunii de cenzură; Românii, îndemnați la grevă japoneză, cu banderole albe la mână
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR organizează un miting în fața Parlamentului, în ziua votului moțiunii de cenzură; Românii, îndemnați la grevă japoneză, cu banderole albe la mână

USR organizează un miting în fața Parlamentului, în ziua votului moțiunii de cenzură; Românii, îndemnați la grevă japoneză, cu banderole albe la mână

USR organizează un miting în fața Parlamentului, în ziua votului moțiunii de cenzură; Acţiunea se va numi ”Ia-ţi zi liberă pentru România!” și va avea loc  în Parcul Izvor, miercuri, 27 iunie, a anunţat sâmbătă deputatul USR Cristian Ghinea, vicepreşedintele partidului.

De Valentina Postelnicu,

„Biroul Naţional al USR, întrunit în şedinţă de urgenţă sâmbătă, ca urmare a faptului că Partidul Social Democrat a ales să facă scut în jurul unui infractor, a decis să chemăm toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12,00. Acţiunea se va numi ‘Ia-ţi zi liberă pentru România!’. Facem un apel la toate partidele politice, la cetăţeni, la simpatizanţii USR şi ai altor partide politice, la societatea civilă, la sindicate, să se alăture acestui protest”, a precizat acesta, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că USR este în dialog pe această temă cu liberalii, cu toate partidele din Parlament, dar şi cu Platforma România 100.

„Avem şi intenţia de a organiza acolo o agoră a schimbării, astfel încât să putem să avem un dialog permanent cu cetăţenii, să discutăm despre cum construim un viitor după Liviu Dragnea. În fiecare zi şi la fiecare intervenţie a unui USR-ist vom cere demisia lui Liviu Dragnea. Vom continua să protestăm cum am făcut-o şi până acum, suntem deja convinşi că noi în Parlament şi cetăţenii în Parcul Izvor vom constitui masa critică pentru schimbare”, a susţinut liderul USR.

USR face un apel la toate partidele politice, la cetățeni, la simpatizanții USR și ai altor partide politice, la societatea civilă, la sindicate, să se alăture acestui protest.

”Guvernul Dăncilă, care amenință să dea ordonanțe de urgențe pentru a-l scăpa de condamnare pe Liviu Dragnea, trebuie să plece. O astfel de ordonanță este o intervenție gravă a executivului în puterea judecătorească și este semnalul pentru sfârșitul democrației în România. Este nevoie de coalizarea tuturor forțelor pentru a opri acestă guvernare a penalilor care pune în pericol siguranța cetățenilor. Îndemnăm cetățenii României să poarte începând de astăzi o banderolă albă #FărăPenali, în semn de grevă japoneză. USR va cere în Parlament, în fiecare zi, demisia din toate funcțiile deținute de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este un pericol pentru România, este un pericol pentru viitorul copiilor noștri. Liviu Dragnea trebuie să plece”, a spus USR.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Cei de la USR spun că cel mai probabil urmează o Ordonanță de Urgență, după modelul OUG 13.

”O putem opri doar împreună în stradă! USR își face treaba în Parlament, Dragnea și argații lui din PSD sunt exasperați, dar o ordonanță de urgență poate fi oprită doar în stradă. Merită să îți iei miercuri o zi liberă pentru România! E în joc viitorul tău, al copiilor și al nepoților tăi. Ieri, Liviu Dragnea le-a cerut scuze infractorilor care stau în pușcării, în timp ce în România copiii merg la culcare flămânzi, învață în școli dărăpănate și cu toalete în curte, ajung în spitale murdare și contaminate cu infecții. Rușine, Liviu Dragnea! Ajunge cât ți-ai bătut joc de români!  Pentru acest infractor nu mai contează nimeni și nimic. E în stare de orice ca să scape el de pușcărie. Nu contează că pune în pericol siguranța României. Ia-ți o zi liberă, miercuri, pentru România! Hai în stradă să protestăm pașnic împotriva unei guvernări a infractorilor”, a transmis USR.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

USR va fi în stradă alături de oamenii care au avut încredere în noi, să îi reprezentăm în Parlament, și să le apărăm drepturile. Membrii USR din toată țara vor veni, miercuri, la București!, mai spun cei de la Uniunea Salvați România.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă în Parlament. Documentul se intitulează ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”. Moțiunea va fi citită luni, 25 iunie, în plenul reunit și se va vota pe 27 iunie.

Citește și: Iohannis explică de ce și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat: ”Scena politică e într-o fază tulbure, PSD sigur nu e fericit” (VIDEO)

Close
Închide
  Close