Mergi direct la conținut »
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru pentru o melodie postată pe Youtube. Clipul a creat isterie: peste 20 de milioane de vizualizări
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dani Mocanu, trimis în judecată pentru pentru o melodie postată pe Youtube. Clipul a creat isterie: peste 20 de milioane de vizualizări

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru pentru o melodie postată pe Youtube. Clipul a creat isterie: peste 20 de milioane de vizualizări

Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru pentru melodia „Curwa”. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a manelistului, pentru infracţiunea de incitare la ură împotriva femeilor din cauza versurilor unei manele pe care a încărcat-o pe Youtube.

De Livia Lixandru,

Este vorba de melodia „Curwa’, care în prezent are peste 20 de milioane de vizualizări. Imaginile șocante, în care o femeie este umilită și ținută în lanțuri, au stârnit controverse în mediul online și nu numai.

„În data de 24.07.2019 inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor.

„La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 de milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 de USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului” , se arată în comunicatul transmis de procurorii de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Este vorba de melodia „Curwa”, care conţine mai multe versuri jignitoare la adresa femeilor. Elocvent este refrenul: „C…ă dacă-ţi iei, s-o ţii în locul ei,/ Să n-o laşi să gândească, să-i pui stop la idei,/ Să nu îi dai valoare, decât ca la un câine,/ N-o duce la restaurant, ţine-o în cas, pe pâine.”

VIDEO cu clipul de pe Youtube pentru care Dani Mocanu a fost trimis în judecată

Este al doilea dosar în care Dani Mocanu a fost trimis în judecată. Manelistul mai este acuzat într-un dosar, trimis în instanţă în martie 2018, că ar fi condus, împreună cu alte persoane, o reţea de prostituate de lux.

Acuzaţiile din acest caz: constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism si spalare de bani.

Close
Închide
  Close