Mergi direct la conținut »
Darius Vâlcov susține că KGB a vrut să-l racoleze. Darius Vâlcov, cu mâna stângă dusă la tâmplă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Darius Vâlcov a fost sancționat de CNCD cu o amendă de 2.000 de lei după montajul cu Iohannis cu mustața lui Hitler

De Mihai Niculescu, . Ultimul update Miercuri, 03 octombrie 2018, 16:55

Darius Vâlcov a fost sancționat de CNCD cu o amendă de 2.000 de lei pentru postarea unui mesaj controversat pe Facebook. Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă a postat pe pagina sa un montaj video care sugerează că Forumul Democrat German din România reprezintă o organizație nazistă. Mai mult decât atât, a sugerat și apartenența președintelui Klaus Iohannis la aceeași ideologie, iar fapta sa a declanșat ample controverse în lumea politică. Fostul ministru al educației, Liviu Pop, i-a luat apărarea lui Vâlcov, și a fost sancționat mai blând de Consiliul Național de Combatere a Discriminării, cu avertisment.

Ad placeholder

Decizia CNCD a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți, respectiv 7, se arată într-un comunicat al instituției.

Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste”, susține CNCD.

Darius Vâlcov a publicat un videoclip care sugerează ca #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste. În montajul făcut public pe 2 septembrie este pusă chiar o poză cu Iohannis având o mustață precum Hitler.


Cine este noul consilier al premierului Viorica Dăncilă: Mario Rafael a fost şef de cabinet al lui Codrin Ştefănescu şi gardă de corp pentru Dragnea, la ÎCCJ


 

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close