EXCLUSIV / A început urmărirea penală a polițistului care s-a încăierat cu Boureanu

13 iunie 2017 16:39 De: ,

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au înregistrat dosarul penal cu privire la acuzele pe care fostul deputat Cristian Boureanu i le aduce polițistului de la Brigada Rutieră care l-ar fi lovit în cursul acțiunii de încătușare. Cu alte cuvinte, de astăzi, agentul Ovidiu Andrei, la rându-i lovit de fostul politician, este cercetat penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă. În tot acest timp, fostul parlamentar așteaptă ca procurorul care investighează cazul să-i aprobe deplasarea la IML pentru a fi evaluat din punct de vedere medical.

Până acum, agentul rutier lovit sub centură de Boureanu nu era vizat de nici o cercetare penală, investigațiile procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fiind canalizate doar pe infracțiunea de ultraj, finalizată cu arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului politician. Însă, de astăzi, plângerea formulată de Boureanu împotriva subofițerului pe care l-a lovit și cu care apoi s-a încăierat în timpul încătușării, s-a transformat într-un dosar penal.

“Astăzi a fost înregistrat dosarul  penal care face obiectul plângerii lui Boureanu Cristian împotriva agentului de la Poliția Rutieră Andrei Ovidiu. Cercetările au început pentru infracţiunea de purtare abuzivă. Se fac verificări, se administrează probe pentru a se stabili dacă agentul a lovit sau nu”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Cristian Boureanu așteaptă în arest, de la o zi la alta, să fie dus la IML pentru examinarea medico-legală

Eliza Popescu, apărătorul ales al lui Boureanu, și-a arătat nemulțumirea față de faptul că solicitările pe care le-a făcut pentru ca Boureanu să fie scos din arest pentru a fi examinat la IML nu au primit nici un răspuns de la anchetatori. Referitor la această situație, surse din cadrul investigatorilor ne-au explicat că la dosar au ajuns două sau trei asemenea cereri ale lui Cristian Boureanu, care astăzi au ajuns la procurorul de caz pentru a fi analizate.

“Cu siguranță va fi dus (n.r. – Boureanu) la IML. Este vorba de o zi două, în funcție de aprecierea procurorului care instrumentează cazul. Oricum, există documente medicale preliminare eliberate de spitalul unde Boureanu s-a prezentat pentru control care atestă eventualele leziuni. Evaluarea la IML plus acele acte vor stabili existenţa și gravitatea leziunilor, dar și a eventualelor zile de îngrijiri medicale”, au adăugat aceleași surse.

Agentul lovit de Boureanu are nevoie de aproximativ zece zile de îngrijiri medicale

Polițistul lovit sub centură de Cristian Boureanu, care acum este în concediu medical, a fost deja la IML, unde medicii au întocmit, în urma evaluării, un document preliminar care atestă că agentul are nevoie de aproximativ zece zile de îngrijiri medicale.

“Agentul a fost examinat la solicitarea procurorului pentru a se putea stabili încadrarea. Același lucru se va întâmpla și cu Boureanu. Examinările vor stabili dacă leziunile există și,  foarte important, dacă au legătură de cauzalitate cu incidentul în care a fost implicat agentul rutier”, ne-au explicat surse apropiate anchetei.

Citește și:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro