Mergi direct la conținut »
CES 2018. Dell lansează o linie de bijuterii, realizate din electronice reciclate
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

CES 2018. Dell lansează o linie de bijuterii, realizate din electronice reciclate

Dell a prezentat la ediția din acest an a CES o... linie de bijuterii. Acestea sunt realizate din metale recuperate din plăci de bază reciclate, scrie The Next Web.

De Daniel Ionașcu,

Numită “The Circular Collection” (”Colecția Circulară” – n.r.), aceasta include inele și cercei din aur și opal. Pentru realizarea colecțiilor, gigantul electronicelor s-a aliat cu un magazin de bijuterii, respectiv Bayou with Love.

De ce este important? Oamenii nu realizează că electronicele aruncate la gunoi pot fi folosite pentru recuperarea de aur sau alte elemente prețioase din acestea.

Dell s-a folosit de acest prilej pentru a crește conștientizarea cu privire la deșeurile electronice.

În acest moment, cea mai mare companie de reciclare din lume este Boliden, din Suedia. Aceasta recuperează 100 de grame de aur din fiecare tonă de electronice, în vreme ce dintr-o tonă de minereu se recuperează doar 8 grame de aur.

Anual, Boliden extrage 13 tone de aur din electronice, potrivit site-ului său. La prețul actual al aurului, acestea echivalează cu 552 milioane de dolari.

Pentru cine dorește să vadă cum arată bijuteriile realizate de către Dell în colaborare cu Bayou with Love, acestea pot fi găsite aici. Atenție, însă, căci acestea nu sunt deloc ieftine.

Noul Dell XPS 13

Dell a mai prezentat la ediția din acest an și noua generație de laptopuri Dell XPS 13. Acestea sunt mai mici, folosesc procesoare Intel de ultimă generație, dar înlocuiesc porturile USB cu USB-C și slotul de card SD cu MicroSD.

Noul Dell XPS 13 alb

Close
Închide
  Close