De Valentina Postelnicu,

Proiectul prevede posibilitatea ca administrațiile locale, mai precis consiliile județene, să se implice direct în finanţarea premiilor acordate de unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile şi competiţiile organizate la nivel judeţean, dar şi dascălilor care lucrează intensiv cu aceşti copii extraordinari.

”În prezent unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii care au înregistrat rezultate deosebite la olimpiade”, spune deputatul PSD Mihaela Huncă, inițiatoarea propunerii legislative.

Deputata mai menționează că legislaţia actuală prevede implicarea consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor. „Am discutat şi cu colegii de la alte inspectorate din ţară şi cu parlamentarii din alte judeţe şi mi-au spus acelaşi lucru. Niciodată nu au avut fonduri suficiente pentru a premia toţi copii care meritau acest lucru. Consider că un învăţământ de calitate trebuie susţinut în primul rând prin resurse financiare. De aceea, propunerea pe care am făcut-o pentru asigurarea fondurilor de premiere a elevilor care participă la olimpiade şi a profesorilor care se ocupă de ei, vine în completarea măsurilor din programul de guvernare prin care se vor majora salariile cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi cel academic”, a arătat deputatul PSD Botoşani.

Forul decizional este Senatul României, iniţiativa urmând să intre în dezbatere la comisiile de specialitate din această Cameră.

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni