De Andreea Radu,

Deputatul ALDE Alexandru Băișanu a depus în luna martie a anului 2019, un proiect de lege, în regim de urgență, la Senat, prin care conducătorii auto pot alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto în termen de 1 an de la data săvârșirii faptei. S-a alăturat inițiativei și colegul său, deputatul Adrian Mocanu, potrivit Radio Europa Liberă.

În acel timp, Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate. 

Băișanu a pierdut procesul prin care cerea anularea procesului verbal care l-a lăsat fără permis de conducere pentru 3 luni și i-au dat o amendă de 1040 de lei, potrivit judecătorilor tribunalului Vrancea.

Adrian Mocanu avea și el permisul suspendat după ce a lovit o fată pe trecerea de pietoni.

Cei doi deputați care au depus proiectul de lege au deplâns soarta șoferilor care „se aleg cu suspendarea permisului de conducere și pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân fără pâine”, omițând să precizeze că și ei se aflau în aceeași situație din cauza încălcării legislației rutiere.

Citeşte şi:

Radarele ascunse nu mai sunt permise pe drumurile din România. Camera Deputaților a adoptat marți legea care le interzice

Șoferii ar putea alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto. Proiect ALDE, depus în Senat

Şoferii care fac live la volan ar putea rămâne fără permis. Amenzile usturătoare, prevăzute în proiectul MAI inclusiv pentru bicicliști

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism