MENIU CAUTĂ
13 Mai. 2012 16:50

Devalorizarea leului / Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

Distribuie

Ei se bucură:

«Banii trimişi din străinătate au valoare mai mare acum»
Daniel e un tânăr de 29 de ani. Lunar, el primeşte câteva sute de euro de la mama sa, stabilită în Italia. ”Eu primesc euro, deci trebuie să-i schimb în lei. E clar că banii trimişi au altă valoare acum! Chiar m-aş bucura dacă euro ar mai câştiga teren!”, ne-a spus Daniel.
«Noroc că ne-am plătit vacanţa»


Adina Cristea şi iubitul ei, Marius Crainic (ambii în foto), au plănuit la începutul anului vacanţa de vară, pe care au şi plătit-o. ”Avem noroc că am cumpărat pachetul în urmă cu două luni, când cursul era mai mic. Aşa că avem motive de bucurie”, ne-a spus Marius.

Ei plâng:

«Aoleu, îmi iau adio de la casă»
Claudiu are 29 de ani şi spera ca anul acesta să îşi poată cumpăra un apartament. Deprecierea leului însă i-a cam luat din elan. ”Proprietarii vând în euro, dar tranzacţia se face în lei, iar eu aş pierde câteva mii de lei. Nu merită! Deocamdată, aştept o revenire la normal a cursului”, ne-a explicat Claudiu.
«Mi-e groază să merg la bancă»


Mariana Nicolae (foto) e o tânără de 32 de ani, are doi copii şi… o rată lunară de 150 €! ”Am auzit de creşterea cursului. Cel mai avantajos era un credit în lei, însă acum e prea târziu. Mi-e groază când mă gândesc la ziua când trebuie să merg la bancă”, ne-a spus Mariana.
Ponta: «Situaţia poate fi ţinută sub control»
”Punctul de vedere al guvernatorului este că această situaţie poate fi ţinută sub control. Banca Naţională era pregătită pentru aşa ceva. Mai este un fenomen pe care nu putem să-l controlăm în nici un fel, dar suntem în stare să-i prevenim efectele, şi anume Grecia: băncile greceşti au o participare pe piaţa românească foarte importantă”, a spus Ponta, la PRO TV.
Vasilescu: «Toate monedele naţionale au suferit deprecieri»
”Peste tot în Europa, monedele naţionale au suferit deprecieri. Noi am avut o iarnă cumplită, manifestările de protest, pe plan intern, căderea unui guvern, adoptarea altuia, iar pe plan extern turbulenţe la nivelul continentului”, a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Comentarii