De Viorel Tudorache,

Doi frați din Ploiești, Justin, 9 ani, și Patrick, 5 ani, absolut adorabili, au transmis pe Facebook și pe YouTube două mesaje video impresionante, prin care fac apel la oameni să nu mai iasă din case în această perioadă extrem de critică pentru întreaga omenire.

Libertatea a vorbit cu Alina Ilie, mama celor doi copii, și a obținut acordul de a prelua mesajele video devenite virale ale micuților:

”Sunt de acord să difuzați clipurile cu fiii mei. De asta le-am și făcut, să fie văzute de cât mai multă lume. Scopul acestor mesaje este de a-i face pe românii să înțeleagă că trebuie să stea în casă. Sperăm ca mesajele să-i miște pe mulți. Eu fac textele, iar copiilor le învață în circa două ore. Nu le este greu, deoarece sunt înscriși la teatru și sunt obișnuiți să învețe texte”.

Părintele a mai explicat că primul mesaj se adresează tuturor românilor, iar cel de-al doilea bătrânilor. ”Urmează să mai fac un text pentru adolescenții, care nu înțeleg să stea în casă”.

Primul video, intitulat ”Totul va fi bine”, a fost distribuit și pe pagina de Facebook ”România, fii puternică” și are peste 300.000 de vizualizări.

Cel de-al doilea clip a fost denumit ”România, trezește-te, stai în casă!”, și se adresează în mod special persoanelor vârstnice, ”ce ignoră avertismentul și ne lasă cu durere. De ce oare nu vă pasă și de tinerețea noastră? Vă gândiți numai la voi și ziceți că aveți nevoi (…) Voi bătrânii noștri, ce cătați acum pe drum? Nu-nțelegeți gravitatea, nici ce-i aia imunitatea (…) Ziceți cu ignoranță cum că viața v-ați trăit-o, nu vă pasă ce-o să vină, pentru voi e doar rutină!”.

Citeşte şi:

Decizie radicală a Primăriei Sector 6, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce se întâmplă cu parcurile, locurile de joacă şi cele de odihnă

Exclusiv | Ce se întâmplă cu senatorul PNL Vergil Chițac, care a infectat mai mulți liberali cu coronavirus

Trei persoane din Argeș au ieșit din izolare ca-și facă abonament tv. Au fost anunțate autoritățile, cetățenii vor intra în carantină instituționalizată

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate