Din surse neoficiale am aflat informatia ca un alt membru al Casei Regale a Romaniei ar ridica pretentii asupra unor cladiri si domenii. Arhiducele Austriei Dominic de Habsburg, fiul printesei Ileana si nepot al Regelui Ferdinand si Reginei Maria, ar fi contactat deja o firma de avocati insarcinandu-i cu demararea procedurilor pentru revendicarea mai multor proprietati. Potrivit surselor noastre, arhiducele Dominic, care locuieste la New York, doreste sa intre in posesia domeniului Bran, compus din Castelul Bran, curtea acestuia, doua case de vacanta situate in parcul castelului, trei foisoare precum si gradina aferenta acestora, uzina electrica, casa de iarna cu 20 de camere, 35 de hectare de padure, precum si a mobilierului si icoanelor din castel. Arhiducele ar mai dori si retrocedarea spitalului construit de Regina Maria, precum si retrocedarea unor ferme din judetul Brasov si a unor apartamente din orasul cu acelasi nume. Pretentiile arhiducelui se mai ridica si asupra unor case din Bucuresti situate in cartierele Cotroceni si Primaverii. Se pare ca, in prezent, avocatii se straduiesc sa obtina acte doveditoare din care sa rezulte ca imobilele (case si terenuri) revendicate de arhiduce au apartinut intr-adevar Regelui Ferdinand si Reginei Maria.
Dominic Habsburg nu e unic mostenitor
Faptul ca arhiducele solicita aceste proprietati nu inseamna neaparat ca le va dobandi cu usurinta. Istoria familiei sale este destul de zbuciumata. Mama sa, printesa Ileana a primit ca mostenire Castelul Bran de la Regina Maria, insa, pana in prezent, nu s-a descoperit nici un document din care sa reiasa dreptul de proprietate al Reginei asupra castelului. De asemenea Dominic nu este singurul mostenitor al printesei Ileana. Fiica cea mai mica a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, printesa Ileana, s-a nascut ?n 1909. In 1931 s-a casatorit, la Palatul Pelisor, cu Anton de Habsburg, arhiduce de Austria. Cei doi au avut sase copii si au locuit mult timp ?ntr-un castel din afara Vienei. 23 august 1944 i-a gasit la Bran, unde printesa, ca si mama ei ?n primul razboi mondial, ?i ajuta pe raniti ?ntr-un spital cu un personal extrem de redus, dar devotat.
In 1947, printesa Ileana a fost chemata de Regele Mihai la Bucuresti, exact de Craciun si a aflat ca trebuie sa paraseasca tara.
In 1950, dupa o perioada ?n care a locuit ?n Elvetia, s-a stabilit, ?mpreuna cu sotul si copiii, ?n SUA. Arhiducele s-a ?ntors ?n Austria si curand cei doi au divortat. Printesa si-a crescut apoi singura copiii, tinand prelegeri si conferinte si scriind carti (Traiesc din nou; Spitalul Inimii Reginei). S-a recasatorit cu un lider al emigratiei romane, Stefan Isarescu. Dupa doi ani, printesa s-a mutat ?n Franta si la 52 de ani a devenit novice la o manastire din Bussy-en-Othe. A petrecut sase ani ?n acea manastire, apoi s-a ?ntors ?n America, pentru a zidi o manastire ortodoxa.
In 1967 a revenit ?n Franta, la aceeasi manastire din Bussy, unde va fi unsa calugarita. Atunci a devenit maica Alexandra. A plecat din nou spre New York, iar ?n septembrie 1968 lacasul ortodox, ridicat din colectele stranse de ea si din banii ei proprii, a fost sfintit.
In primavara lui 1990, dorind mult sa ajute copiii orfani din Romania, a venit ?n tara, ?n ciuda varstei de 81 de ani si a sanatatii subrede, ?nsotita de una din fiice. Dupa ?ntoarcerea ?n Statele Unite, s-a ?mbolnavit si, suferind un atac de cord, a murit la 21 ianuarie 1991. Se odihneste ?n Pennsylvania, cu o cruce simpla romaneasca din lemn la cap, avand alaturi o cutiuta cu pamant romanesc, asa cum a lasat scris in testament.
Conform datelor pe care am reusit sa le obtinem, dar necertificate oficial, in prezent mai traiesc cinci din cei sase copii ai printesei Ileana, fiica ei cea mare, Minola, murind intr-o catastrofa aeriana.
Dintre copiii sai doar Dominic ar fi ridicat pretentii asupra fostelor proprietati. Dominic e un personaj binecunoscut in lumea mondena a Statelor Unite, el fiind prezent la multe petreceri cu „parfum de epoca” de peste Ocean.