Şcolile şi experţii în droguri avertizează că noul pericol la care sunt supuşi copiii sunt drogurile digitale, pe lângă cele naturale sau sintetice.
Acestea au atras atenţia după ce trei elevi americani care au fost duşi în biroul directorului pentru că păreau să fie sub influenţa unor substanţe au recunoscut că au încercat ceva numit „i-doser”, informează NewsOk.
Pentru a simţi efectele unui i-doser nu e nevoie decât de câteva sunete descărcate de pe Internet şi căşti la care să fie ascultate. Sunetele aduc o stare de euforie după ce combinaţia din fiecare ureche creează un ritm binaural care modifică undele creierului. Studiile au arătat că ritmurile binaurale nu afectează creierul din punct de vedere chimic, dar autorităţile se tem ca acestea ar putea să îi determine pe tineri să încerce şi droguri adevărate.
Unele sunete de acest gen se găsesc chiar şi pe Youtube, iar tinerii deja postează pe site reacţiile pe care le au când ascultă aşa ceva. Există, însă, şi sunete mai puternice care pot crea dependenţă, dar nu sunt gratuite. Efectele acestora ar fi aceleaşi ca cele ale marijuanei, cocainei, opiumului sau ale cactusului peyote.
Psihologii nu consideră totuşi că acestea ar fi periculoase pentru copii şi spun că sunt folosite pentru tratarea stărilor de anxietate.