MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Elevii din microbuzul răsturnat sâmbătă mergeau la Olimpiada Națională de Biologie din Oradea. Copii sunt acum în afara pericolului

Distribuie

Elevii din microbuzul implicat în accidentul de circulație de sâmbătă se îndreptau către Oradea ca să participe la Olimpiana Națională de Biologie. Copiii erau din Bacău, dar nu au mai ajuns la destinație. 11 victime au fost rănite, patru dintre acestea fiind copii. Din primele cercetări, șoferul microbuzului ar fi adormit și s-a oprit în șanț. Cei 9 elevi urmau să susțină luni examenul.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție pentru acest accident, din cauza victimelor multiple în localitatea clujeană Căpușu.

În jurul orei 17.00 am fost informat de acest accident. M-a sunat domnul Oegar, soţul doamnei profesoare Ema Oegar. Dânsul mi-a spus că microbuzul în care se afla şi soţia lui a suferit un accident. Din informaţiile primite ulterior, copiii sunt în afara oricărui pericol. Avem probleme serioase cu doamna Oegar, care e operată chiar acum, dar şi cu unul dintre elevi. Este vorba despre un tânăr care a fost transportat la Târgu Mureş şi care a fost deja operat la femur. Din fericire, operaţia a reuşit”, a declarat inspectorul şcolar general din Bacău, Florin Lazăr, pentru adevărul.ro.

Inspectorul școlar a mai spus că Bacăul a mai trimis doi elevi la Olimpiada de la Oradea, însă aceştia au ajuns în siguranţă, fiind aduşi de părinţi cu maşinile personale.

Cinci răniţi – doi adulţi şi trei minori – au suferit traumatisme severe şi au intrat direct în sălile de operaţie. Ceilalţi ocupanţi ai microbuzului au suferit multiple traumatisme, dar starea lor nu este gravă.

Olimpiada Naţională de Biologie va avea loc la Oradea între 21 şi 24 aprilie, urmând să participe 409 elevi.


Citește și: Povestea primului raliu din România, care a avut loc în urmă cu aproape 55 de ani


 

Comentarii