UPDATE ora 14:10: Audierea conducerii ASF în Parlament s-a încheiat.

UPDATE ora 14.00: Daniel Zamfir (PSD), președintele Comisiei Economice din Senat, a tras concluzia discuțiilor care au durat două ore.

„Trebuie să calmăm piața, trebuie să vă intensificați componenta de supraveghere și verificare. Voi propune colegilor să ne informați lunar cu stadiul plăților FGA către cei care trebuie să primească despăgubiri”, a spus el.

UPDATE ora 13.50: Președintele Comisiei de buget-finanțe, Nicolae Neagu: „Avem un preț pe care îl blocăm la luna martie 2022, e o piață liberă. Se plafonează la prețul pieței sau la cel de referință? Explicați. De ce Hotărâre de Guvern, e lucrată cu Consiliul Concurenței, să nu intrăm în procedura de infringement? Ați mai încercat asta în piață pe perioada pandemiei”.

Șeful ASF a răspuns că proiectul de HG este înaintat la Ministerul de Finanțe, că a discutat cu Consiliul Concurenței și „singura posibilitate este HG, să evite infringement”.

„Era o soluție cu companie de stat, dar cât sunt mai mai multe companii și aborbția polițelor RCA e mai ușoară. E o perioadă limitată la șase luni. Seismul ieșirii din piață a Euroins să nu se simtă. ASF face doar serviciul de selecție unei companii noi de stat, auditul e făcut de o companie din Big Four”, a adăugat Nicu Marcu.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

UPDATE ora 13.45: Discuțiile continuă între parlamentari.

Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat: „Ați zis că după reasigurarea din februarie Euroins a înstrăinat 300 de milioane de euro”.

Senatorul Florin Cîțu: „Cine cumpără acum RCA, să aștepte că se va ieftini cu 30% prețul”.

Valentin Ionescu, directorul directiei de Supraveghere din ASF: „Asta nu înseamnă că toată lumea va beneficia de aceleași prețuri”.

Șeful ASF, Nicu Marcu: „Nu putem să le impunem cu ce preț să vândă”.

UPDATE ora 13.40: Florin Cîțu a luat cuvântul: „Soluția pe care o propuneți poate duce la ieșiri de pe piață. Există riscul să iasă cineva? Prețurile vor exploda după șase luni dacă cineva iese din piață. Ce simulări aveți?”.

Nicu Marcu, șeful ASF, i-a răspuns: „Credeți că ținem de mandat? În România, numai în comparație cu Polonia care are 35 de companii, sunt 7 companii. Noi, de 2 ani, la toate autorizațiile cu care colaborăm, spunem trimiteți companii din străinătate care vor să lucreze în România. Noi ne facem treaba”.

El a precizat că „într-o economie normală, dacă aveam 35 de companii, nu era o problemă să intervenim în piață”.

„Am avut discuții cu majoritatea companiilor și majoritatea au spus că încercm să trecem hopul acesta. Am avut discuții cu marea majoritate a companiilor, am creat facilități pentru a nu fi afectate foarte mult prin tarifele pe care le vor practica”, a adăugat el.

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
3340288312092302884595635265270202560377014nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

UPDATE ora 13.35: Dan Ivan, senator USR: „Se știe că City au folosit din 2017 extrase de cont false pentru a-și dovedi solvabilitatea. Dumneavoastră ați aflat târziu, sau ați reacționat doar prin 2021, în prima parte a anului, dar i-ați lăsat să vândă polițe până la sfârșitul lui septembrie 2021. De ce?”.

UPDATE ora 13.30: Senatorul AUR, Claudiu Târziu, a spus că „sunt patru falimente pe care le plătesc românii, nu statul, sunt banii noștri” și a întrebat retoric dacă nu ar fi mai bine ca șefii ASF să demisioneze.

„La cauze ați fost foarte confuzi: ori e legea noastră, ori e legea europeană, ori e nepriceperea dumneavoastră. Ce ați dat drept soluții sunt de fapt paleative, nu soluții. Dumneavoastră considerați că aveți o utilitate ca instituție? Credeți că în calitate de șefi ai instituției v-ați făcut cu adevărat datoria? Nu vă imputați nimic la capitolul responsabilitate? Nu credeți că până la o decizie a Parlamentului sau finalul mandatului ar fi fost mai frumos, mai bine, mai util să vă dați demisia? Sigur, e retoric, pentru că pe banii pe care stați e cam complicat să faceți acest gest”, a spus Târziu.

Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Recomandări
Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”

„În concluzie: care e cauza, cum poate să fie rezolvată, sunteți capabili să o rezolvați dumneavoastră? Și dacă nu, plecați acasă?”, a adăugat el.

Șeful ASF, Nicu Marcu, i-a răspuns: „Cauza este că majoritatea acestor companii au fraudat. Utilitatea este că noi i-am depistat. Aceste companii stăteau cu dosare sub masă pe care nu le înregistrau, nu și-au înregistrat dosarele din instanță”.

Potrivit șefului ASF, a fost operaționalizat un sistem informatic prin care toate companiile de asigurări își pot introduce toate datele, de la emiterea polițelor și până la despăgubiri, „lucru care până acum nu s-a putut verifica”.

„Noi găseam ori dosare ascunse, ori sisteme informatice în care dădeau un click și spuneau că nu mai merge sistemul informatic. Pentru că Parlamentul a aprobat o modificare a legii, am putut să intrăm la ei și, dacă nu ne-au dat documente, le-am făcut plângeri penale. Pentru că nu puteam intra în sistemul informatic. Acum, soluția principală este că vom putea avea toate informațiile în timp real. Dacă nu avem informațiile în timp real, niciodată nu se va întâmpla nimic. Soluția e să avem toate datele în timp real”, a adăugat Nicu Marcu.

UPDATE ora 13.25: Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, a spus că astăzi, în rezervă la Euroins, sunt 55.000 de dosare, „care toate vor fi preluate, dar circa 50.000 vor ajunge la plată”. „Toate polițele rămân în vigoare până la deschiderea procedurii definitive de faliment, plus 90 de zile. Va fi nevoie de circa 250 de milioane de euro”, a adăugat el.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, Nicolae Neagu, a afirmat că „problema nu e numai de bani, ci și de răbdarea asiguratului”.

UPDATE ora 13.20: Andrei Busuioc, senator AUR a remarcat că „avem patru falimente în ultimii 10 ani, Carpatica, Astra, City și Euroins”.

„Ce fac societățile de asigurare, de fapt? Nu raportează la ASF valorile. Aici este problema, pentru că ASF trebuie să înăsprească condițiile de autorizare a unei societăți, să nu mai dea voie la orice societate de asigurare să vândă RCA. Și apoi, controalele pe rezerve de daună să nu fie doar scriptic, ci efectuate în teren. Aici aveți o vină, să știți, și vă atrag atenția că este al patrulea faliment. Cine o să sufere cel mai mult? Păgubiții. Întrebare. Câte dosare s-au finalizat de la falimentul Astra, Carpatica și City?”, spus senatorul AUR.

„Vreau sa întreb conducerea ASF dacă la momentul actual mai sunt dosare pe rol, nesoluționate și neachitate, pentru păgubiții de la Astra, Carpatica și City. Că următorii vor fi Euroins”, a adăugat el.

UPDATE ora 13.10: Senatoarea USR, Silvia Dinică, a cerut măsuri concrete: „Pare că sunteți super-eroi care ați preluat conducerea, dar aș vrea să văd mai multe informații decât raportul privind controalele, aș vrea să văd și alte măsuri. Discuția se duce în zona periculoasă, nu avem legislație și Parlamentul e de vină. Ați propus doar măsuri generale, nimic concret. Pasați mingea către noi, spunând că nu aveți legislație”.

UPDATE ora 13.05: Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, responsabil de sectorul asigurărilor, a spus că „era o fraudă premeditată” și că „vom veni cu un proiect nou de lege, mai este foarte puțin, pentru a fi completat și îl vom trimite Ministerului Finanțelor”.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, Nicolae Neagu, a afirmat și el că „statul a venit cu obligația de a avea RCA, asa că trebuie să vedem dacă e suportabil”.

UPDATE ora 13.00: Anca Dragu, de la USR, a luat cuvântul: „Ca să trag o concluzie simplă, operația a fost un succes, pacientul a murit”.

La fel ca Florin Cîțu, și Anca Dragu s-a întrebat de unde știa Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al treilea om în stat, că urmează falimentul Euroins.

„Considerați că ASF e o instituție independentă atât timp cât președintele PSD face declarații publice despre falimentul unei companii ce urmează să se întâmple? Considerați că acest principiu al independenței se mai aplică în cazul instituției pe care o conduceți?”, a spus Dragu.

Șeful ASF, Nicu Marcu, i-a răspuns: „Nu vreau să comentez declarațiile oamenilor politici. De când sunt în această instituție, nu a fost nicio intervenție din afara instituției și instituția a funcționat independent. Istoricul acestor companii pe buzele populației erau să nu te lovească cineva de la City sau Euroins”.

UPDATE ora 12.55: Narcis Mircescu, senator USR, a întrebat conducerea ASF de ce în România funcționăm pe legislație europeană, dar avem patru falimente majore în ultimii ani, iar pe alte piețe nu se întâmplă așa ceva.

„De ce ASF și-a secretizat veniturile și dacă e considerați că e normal așa ceva?”, a adăugat senatorul USR.

ASF susține că în Marea Britanie există 200 de firme pe piața polițelor RCA, în timp ce în România au funcționat doar 8 firme, iar insolvența uneia are efecte mari în piață.

UPDATE ora 13.00: Președintele ASF, Nicu Marcu, a spus că atât timp cât businessul unei companii e numai din RCA, ea nu va supraviețui. El a precizat că în România companiile care au falimentat aveau 90% din RCA și practicau prețuri extrem de mici, iar ASF nu poate interveni pe tarife.

UPDATE 12.45: Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, responsabil de sectorul asigurărilor, a spus că au fost făcute simulări cu companiile de asigurări, „vom veni și cu mici compensări, o marjă de 7-8%” și că „anulăm contribuția pe care asiguratorii o plăteau către autoritate”.

„Există un proiect de lege prin care contribuția către Fondul de Garantare nu va mai fi o cotă fixă, ci un credit pe care și-l vor recupera”, a adăugat el.

UPDATE ora 12.35: Florin Cîțu a cerut cuvântul și a întrebat reprezentanții ASF de ce propun plafonarea la nivelul anului trecut în condițiile în care prețurile cresc în economie și riscul la fel.

„Ați trimis către Comisie o soluție care din punctul dumneavoastră de vedere presupune stabilizarea pieței prin plafonarea tarifelor. Mai rău. Deci propuneți astăzi unor companii sănătoase să suporte costurile unui faliment. Este vorba despre a merge în urmă”, a spus Cîțu.

„Dumneavoastră spuneți că mergem la tarifele de anul trecut și asta e soluția. Aș vrea să îmi explicați de ce nu credeți că această soluție nu va duce la faliment sau la pierderi enorme pentru alte companii”, a adăugat el.

Fostul premier a remarcat apoi ceea ce a numit „o coincidență bizară”, anume că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a știut că urmează falimentul Euroins.

Nu pot să nu constat o coincidență bizară, ca la o săptămână-două după ce al treilea om în stat (n.red. – Marcel Ciolacu) anunță falimentul Euroins, acest faliment să se întâmple

Florin Cîțu, la audierea șefului ASF:

UPDATE ora 12.30: Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, l-a întrebat pe șeful ASF de ce a ridicat abia acum licența Euroins și nu în 2020, după auditul european.

„Ați depus plângeri penale, ați constatat că cei de la conducerea Euroins au constatat fapte penale. De ce i-ați mai lăsat în această perioadă să încaseze 2 milioane de euro pe zi? De ce ați mai lăsat ca această companie să încaseze bani, 500 de milioane de euro, din septembrie până astăzi, și suntem în situația în care suntem?”, a spus Zamfir.

UPDATE ora 12.15: Președintele ASF, Nicu Marcu, a luat cuvântul pentru prima dată: „Mă întorc în urmă cu doi ani și jumătate, când am preluat acest mandat la ASF, când lucrurile erau mai expansive decât acum, în sensul că aceste două companii, City Insurance și Euroins, aveau o cotă de piață de aproape 80%. În niciun stat nu există ca două companii să aibă o cotă de piață atât de mare, de 80%”.

20230320122653Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Și a continuat: „Au practicat tarife foarte mici, nesustenabile, iar companiile serioase s-au retras văzând tactica acestor două companii. Imediat după venirea mea la ASF, am dispus două analize complexe pe ultimii 5 ani pentru aceste două companii. Am început o supraveghere foarte intensă”.

Nicu Marcu a menționat că, apoi, conducerea companiei Euroins a fost sancționată și destituită, acest lucru având loc „la două-trei luni după ce am venit”.

Concluzia a fost că City „avea practici incorecte, frauduloase, lucru care ne-a ținut pe loc extrem de mult. Dacă puteam verifica conturile din insulele Cayman sau conturile false din Elveția, dacă aveam informațiile în termen rezonabil, puteam lua deciziile mai rapid”. Nicu Marcu a precizat că „absolut tot s-a trimis la Parchet”. „Dacă cineva va considera că cineva nu și-a făcut treaba în cadrul acestei supravegheri, sigur va fi tras la răspundere”, a adăugat șeful ASF.

În cazul Euroins, lucrurile au stat total diferit. A fost dispus un audit independent împreună cu autoritatea europeană, iar în urma auditului s-au găsit extrem de multe deficiențe, care ne-au determinat să le impunem măsuri pe care să le ducă la îndeplinire.

Nicu Marcu, șeful ASF:
3360265772283232763376163141243662824806176nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Văzând că colaborarea cu această companie a fost extrem de dificilă, pentru că nu furnizau documente, nu furnizau informații, s-au dispus controale inopinate aproape lunar. Au fost amendate persoane juridice și persoane fizice, a fost destituită conducerea companiei și au fost date amenzi istorice, au luat 16 milioane”, a mai spus el.

UPDATE ora 12.06: Ședința comisiilor reunite de buget şi economică din Senat, în care este audiată toată conducerea ASF, a început.

Daniel Zamfir (PSD), președintele Comisiei Economice din Senat, a declarat la începutul ședinței că situația din piața asigurărilor este una deosebită, fiind al doilea faliment în doi ani, iar polițele RCA au crescut cu peste 250%: „Situația nu e deloc plăcută, constatăm că fondul de garantare, în urma declarațiilor văzute, FGA nu are fonduri suficiente pentru a acoperi această pagubă. Sunt întârzieri la plata despăgubirilor după City Insurance. Care e soluția pentru ca situația să nu degenereze?”.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, Nicolae Neagu, a cerut conducerii ASF să prezinte soluțiile pentru piața polițelor RCA. „Tarifele de referință pe care le-ați publicat pe 7 martie au ridicat probleme mari în piață, fiecare și-a făcut niște calcule și pare că aceste tarife sunt extrem, extrem de mari”, a spus Neagu.

El a adăugat că trebuie reglementat rolul boardului ASF și cel al președintelui ASF. „Pare că sunteți doar un ordonator de credite și nu puteți interveni ori de câte ori este nevoi”, a fost opinia senatorului Neagu.

„Operația a reușit, pacientul a murit”, au spus parlamentarii despre activitatea ASF pe timpul creșterii prețului la RCA din ultimii ani și recenta insolvență Euroins

UPDATE ora 12.00: Membrii AUR din comisie au venit cu pancarte de protest împotriva conducerii ASF în sala unde șeful ASF va da explicații. George Simion are o pancartă pe care scrie „Atenție, instituție inutilă”.

33599890212097333728580444057864752379579241nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

UPDATE ora 11.55: Nicu Marcu a ajuns la comisiile reunite de buget şi economică din Senat pentru a da explicaţii cu privire la tarifele RCA şi la insolvenţa Euroins


„Invitația a fost făcută pentru a clarifica problema tarifelor polițelor RCA, situația de la Euroins, problema pieței de asigurări și consumatori, problema FGA (n.r. – Fondul de Garantare a Asiguraților), plăți, indemnizații, despăgubiri, problemele pe care le-au întâmpinat în controale”, a declarat senatorul Nicolae Neagu (PNL), președintele Comisiei de Buget, pentru Libertatea.

Parlamentarii au avut termen până vineri să trimită întrebări către conducerea ASF. Senatorii au cerut să fie prezentate, până luni, mai multe documente care să prezinte modul în care Autoritatea a acționat în cazul Euroins.

Autoritatea de Supraveghere Financiară răspunde, potrivit legii, în fața Parlamentului pentru activitatea sa. Cu toate acestea, forul legislativ nu a fost informat în mod oficial că există probleme pe piața asigurărilor.

ASF a anunțat, vineri, 17 martie, că a decis să retragă autorizația de funcționare pentru societatea Euroins România, după ce a constatat un deficit de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro. Gaura descoperită reprezintă un record pentru piața de asigurări. Totodată, Consiliul Autorității a stabilit promovarea unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator al societății.

Decizia ASF de vinerea trecută vine după ce Libertatea a arătat, în zeci de articole, cu documente obținute de redacție de la organizațiile financiare internaționale și cu mărturii ale oamenilor din interiorul ASF, dar și din interiorul companiilor de asigurări, situația din interiorul companiei Euroins. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, „care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, potrivit unor surse consultate de Libertatea.

Ziarul a prezentat luni o investigație care arată modul în care Euroins a mutat zeci și zeci de milioane de euro în Bulgaria „prin circuite financiare”, în timp ce șefii ASF spuneau „să mai facem o analiză”

USR cere demisia șefilor ASF, mandatele expiră în toamnă

Eventualul faliment al Euroins România ar fi al patrulea faliment de pe piața asigurărilor după Carpatica, Astra și City Insurance.

USR a depus, vineri, o cerere la Parlament, prin care solicită revocarea președintelui ASF, dar și a Consiliului ASF, a anunțat Cătălin Drulă, într-o conferință de presă.

PNL și PSD, principalele partide din coaliția majoritară, nu au anunțat vreo decizie în privința conducerii ASF, dacă se mai bucură de susținere sau nu. Mandatul șefilor ASF expiră în toamna lui 2023.

„În momente de criză, statul trebuie să intervină. Trebuie să reparăm ce am greşit în decursul acestor 30 de ani. Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră în insolvenţă, căutăm soluţii şi căutam în continuare vinovaţii. Avem obligaţia, au obligaţia cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români şi pentru companiile româneşti. S-a terminat amatorismul”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Pitești.

Liderul PSD a fost cel care, pe 8 martie, a anunțat un „posibil faliment” în zona de asigurări, fără a rosti numele Euroins. 

Premierul Ciucă s-a întâlnit săptămâna trecută cu șeful ASF, Nicu Marcu, și a lansat varianta plafonării prețurilor în zona polițelor RCA.

„Dacă va fi nevoie, Guvernul va interveni, în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Vă pot spune faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. E clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale şi anume doar câteva luni”, a precizat, miercuri, premierul Ciucă.

Două luni și 60 de episoade. Citește seria de investigații City Insurance-ASF-Euroins publicată de Libertatea: cum și de ce ajung românii să plătească RCA-uri tot mai scumpe

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (1)

elnula   •   20.03.2023, 13:00

sa returneze salariile/veniturile pe ultimii 8 ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
FANATIK.RO
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
FANATIK.RO
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Știrileprotv.ro
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Observatornews.ro
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI