Ieri, Libertatea a scris despre cum falsul medic Raluca Bîrsan dă în această sesiune examenul de bacalaureat. La ieșirea din examen, femeia a refuzat să răspundă întrebărilor ziarului, iar reporterii i-au respectat decizia.

Însă ulterior, Raluca Bîrsan a contactat-o, din proprie inițiativă, pe Whatsapp, pe jurnalista Alexandra Nistoroiu, căreia i-a trimis inițial acest mesaj, pe care îl reluăm în integralitate aici, exact așa cum a fost scris.

”Uite ce este…dna Nistoroiu… calitatea ta umană este 0. E vorba de sufletul tău gol… frustrari interioare… dorința de a face rău, etc. Voi încălcați în mod constant demnitatea umană, viața privată…etc. După ce mă liniștesc eu cu totul, categoric vă dau în judecată! Și nu voi avea nevoie de avocat… pt ca eu: Raluca Daniela Birsan pot fi oricine vreau sa fiu. Și avocat…și dr…și polițist…și investigator…etc. dar tu…dragă Nistoroiu cine ești? Voi vreți să puneți presiuni pe mine cum ați pus pe ala de la hexipharma, care și-a luat viața ca un prost… but, i am a strong girl. Relax. Orice faptă penală are 2 etape. Fond si forma! Degeaba există fondul dacă nu există forma… și anume elementele constitutive necesare săvârșirii unei infracțiuni. În România nu se trimite un om în instanță că așa vrea poporul și presa… se trimite când fapta indeplinesti condițiile… niciun magistrat nu își încalcă codul deontologic. El este imparțial. El nu se ghidează după vocea poporului sau a mass mediei. Fii serioasă. Relax. Dau o bere după! Bine? Asta deja este hărțuire. Interesul public are o limită. Aveți și voi un cod deontologic… există un cod civil, drepturile omului și așa mai departe. Să nu crezi că dacă nu am făcut nimic pana acum, nu voi mai face… aștept doar momentul potrivit! Take care. Și relax… nu mă băgați voi pe mine la pușcărie…puteți lucra cât vreți. Sunteți liberi! Prin postarea aia pot face lejer o plângere penală pentru instigare la ură! Ciao Nistoroiu! Take care!”.

Bîrsan nu s-a oprit aici cu amenințările ei, ci a continuat, spunând: ”Să te aibă Dumnezeu în pază! Este o lege universală. Nimeni nu pleacă fără să plătească”. 

Femeia insistă, în mesajele sale, că nu va răspunde penal pentru faptul că s-a dat drept medic și a participat ani la rândul la intervenții medicale fără a avea studii medicale, nici măcar liceul absolvit. Mesajele ei sunt mesajele unui om care se crede deasupra legii.

”Oricât vrei să îmi aduci tu un gem (n.r. se referă la vizita către o persoană aflată în penitenciar)… nu vei avea ocazie. Și nici măcar suspendare! Așa că vă puteți zbate cât doriți”, scrie Bîrsan.

”Nu îmi ține viața în loc presa. Câinii latră… ursul merge. O să vă fac o plângere penală pentru instigare la ură”, continuă aceasta, deși nu primește niciun răspuns de la jurnalistă. 

Un medic din spitalul în care a lucrat Bîrsan sărise deja să-i ia apărarea

Înainte de mesajele trimise de Raluca Bîrsan, în numele ei încercase să intervină un doctor din secția de ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, medicul Scopulovici Drăgan. Acesta a contactat reporterul Libertatea, cu rugămintea ”să o lăsați în pace pe Raluca, pentru că este stresată acuma, că dă bacul”. 

În discuția cu jurnalistul Libertatea, medicul Drăgan recunoaște că Bîrsan este, în termenii săi, ”o impostoare”, că aceasta îl ajuta deseori, ca voluntară, în sala de operație, ”îmi pasa instrumentarul”, dar insistă că nu a știut că femeia nu avea studii medicale. În schimb, Drăgan crede că presa ar fi trebuit să o menajeze pe Raluca Bîrsan până când termină de dat toate probele de bac, ”pentru că e stresată”.

Menționăm că reporterii Libertatea au încercat să discute cu Raluca Bîrsan abia la ieșirea ei de la examen, în data de 24 iunie, iar când femeia a refuzat dialogul, jurnaliștii i-au respectat decizia și nu au insistat.

Citeşte şi:

Creștere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19: 460 de cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț din ultimele două luni

Studiile arată că noul coronavirus se răspândește în grupuri, nu în masă. 10% dintre cei infectați ar fi responsabili pentru 80% din transmisii

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Horoscop 21 ianuarie 2021. Scorpionii sunt prinși în propriile ițe și trebuie să-și respecte angajamentele
HOROSCOP
Horoscop 21 ianuarie 2021. Scorpionii sunt prinși în propriile ițe și trebuie să-și respecte angajamentele
Cercetătorii au descoperit un posibil nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus
Știrileprotv.ro
Cercetătorii au descoperit un posibil nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)