Mergi direct la conținut »
Flash mob pentru lansarea campaniei „112, localizează-mă!”. Participanții au cerut măsuri imediate ale CSAT și STS
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Flash mob pentru lansarea campaniei „112, localizează-mă!”. Participanții au cerut măsuri imediate ale CSAT și STS

Flash mob pentru lansarea campaniei „112, localizează-mă!”. Participanții au cerut măsuri imediate ale CSAT și STS

Comunitatea Declic a organizat marți, în Piața Revoluției, un flashmob prin care a fost lansată campania „112, localizează-mă!”. Membrii comunității Declic vor să tragă un semnal de alarmă privind ineficiența sistemului de urgență 112, purtând pancarte cu numele celor care au murit pentru că au fost localizați cu întârziere prin sistemul numărului unic de urgență.

De Adrian Ilie, Vlad Chirea (foto),

”Comunitatea Declic va pune în scenă un flashmob prin care să reproducă strigătele de ajutor ale celor care au apelat la serviciul de urgență, dar nu au fost localizați la timp pentru a fi salvați”, se arată într-un comunicat al Declic.

Comunitatea reclamă faptul că sistemul 112 s-a dovedit ”ineficient și inexact” în cazul unor situații de urgență majore, precum cazul de la Caracal sau cel al accidentului aviatic din Apuseni, care au avut în comun aceeași problemă: intervențiile de salvare au fost îngreunate din cauza localizării inexacte a apelului la 112.

”Este o problemă de siguranță națională, de aceea este nevoie ca președintele, premierul și ceilalți membri ai CSAT, împreună cu STS și experți în telecomunicații, să rezolve problema localizării exacte a apelurilor la 112”, precizează sursa citată.

Campania „112, localizează-mă!” este susținută din donațiile membrilor Declic.

Close
Închide
  Close