Mergi direct la conținut »
Recorder.ro: Un fals ginecolog profesează de 25 de ani într-un apartament din cartierul Militari!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Recorder.ro: Un fals ginecolog profesează de 25 de ani într-un apartament din cartierul Militari!

Recorder.ro: Un fals ginecolog profesează de 25 de ani într-un apartament din cartierul Militari!

După ce Libertatea a dezvăluit două cazuri de medici falși care profesează fără a avea studii de medicină (falsul estetician Matteo Politi și falsul ginecolog Raluca Bârsan), jurnaliștii de la Recorder.ro prezintă, joi, un nou caz de impostură: Florica Trandafir, un medic ginecolog care a terminat Facultatea de Medicină fără a face rezidențiatul, dar care își desfășoară de 25 de ani activitatea într-un apartament situat la parterul unui bloc din cartierul Militari. 

De Ioana Tomescu,

În anul 1994, Florica Trandafir (66 de ani) și-a înființat singura policlinica din sectorul 6 al Capitalei (Med Trand), având aviz de la Ministerul Sănătății pentru a practica medicina generală. Cu toate acestea, medicul și-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie, scrie Recoder.ro.

În anul 2019, adică la 25 de atunci, falsul medic ginecoloc încă profezează: oferă consultații ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje și eliberează rețete fără parafă.

Pentru a păcăli autoritățile să-i dea aviz, Florica Trandafir s-a folosit de un medic ginecolog care profesează la Iași, însă care a fost angajat numai pe hârtie.

Investigația jurnalistică, semnată de Alina Păduraru, dezvăluie și cazul unei tinere paciente de 21 de ani, Florica, pe care falsul medic a tratat-o cu siropuri, plasturi cu estrogen și aparate de fizioterapie pentru un nodul mamar. Costul tratamentului: 1.000 de euro.

Tratamentul nu a dat rezultate, ba mai mult, nodulul mamar și-a mărit dimensiunea, astfel că Ștefania a apelat la un medic adevărat, care a operat-o.

Confruntată de jurnaliștii de la Recorder.ro, Florica Trandafir și-a recunoscut impostura, dar a spus că se gândea de mult să își închidă cabinetul.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

De cealaltă parte, DSP susține că totul este în regulă. Cristina Pelin, directorul DSP, a declarat pentru Recorder.ro că la cabientul deținut de falsul medic ginecolog există autorizație sanitară pentru servicii de ginecologie de aproape 20 de ani (din anul 2000).

Mai departe, Colegiul Medicilor spune că la cabinetul Med Trand figurează numele Doinei Iancu, ginecolog avizat. Aceasta însă profesează la Iași, adică la 400 de kilometri distanță.

Întrebată de jurnaliști cum este posibilă această situație, medicul Iancu s-a încurcat în explicații și a spus că a profesat la Med Trand ba acum 5 ani, ba acum 10 ani.

Colegiul Medicilor a transmis că, împreună cu DSP, va demara o anchetă, însă până atunci falcul medic ginecolog Florica Trandafir poate profesa.

Citește investigația completă pe Recorder.ro


Citește și:

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Close
Închide
  Close