MENIU CAUTĂ
, de Cristina Sterian

Fosta echipă de conducere a Inspectoratului Școlar Buzău a câștigat procesul cu Ministerul Educației

Distribuie

Fosta echipă de conducere a Inspectoratului Școlar Județean Buzău a câștigat procesul cu Ministerul Educației, care le-a demis pe cele trei șefe, în primăvara acestui an, prin ordin de ministru, deși acestea se aflau în posturile respective în urma unor concursuri câștigate.

Curtea de Apel Ploiești a suspendat executarea ordinului de ministru prin care Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău au fost date afară din inspectorat în primăvara acestui an.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

Florina Stoian, inspector școlar general al ISJ Buzău, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, inspectori școlari generali adjuncți, s-au trezit, în primăvara acestui an, demise de la conducerea inspectoratului, după ce au primit calificativul nesatisfăcător la evaluarea activității pe anul școlar trecut, fără a-și recunoaște lucrările și implicit notele primite, cele trei au fost nevoite să părăsească instituția în fruntea căreia a fost pusă altă conducer.

Numai că Stoian, Wamsiedel și Palcău nu au lăsat lucrurile așa, ci au dat Ministerul Educției în judecată, astfel că în final Curtea de Apel Ploiești a decis suspendarea executării ordinului de ministru prin care cele trei șefe au fost demise, astfel că ele trebuie să revină în fruntea inspectoratului.

Decizia dată joi este executorie, ceea ce înseamnă că cele trei vor fi din nou în fruntea învățământului buzoian în câteva zile. Soluția magistraților poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, așa că cele trei inspectoare nu se grăbesc să revină pe posturi, însă consideră că li s-a făcut dreptate.

Citește și: VIDEO/ Bogdan Ene, neurochirurgul din Franța care vrea să revină acasă. ”Cine spune că nu se gândește să se întoarcă, fie s-a adaptat, fie minte”

Citește mai multe despre conducere și isj Buzau pe Libertatea.

Comentarii