MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

FOTO| IGSU: Șapte localități din Teleorman sunt afectate de inundații

Distribuie

Șapte localități din Teleorman au fost afectate de inundațiile provocate de ploile abundente căzute marți seara, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Scurgeri de apă pe versanți, inundații locale și creșterile debitelor unor râuri au afectat în total 21 de localități din Argeș, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov și Teleorman.

”În toate zonele afectate, pompieri au acționat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuințe și anexe gospodărești, 12 subsoluri, 73 curți și pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil și pentru înlăturarea a 2 acoperișuri desprinse din cauza vântului puternic”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Inundații în Teleorman

Județul Teleorman a fost cel mai afectat. La această oră, pompierii încă mai au o intervenție în desfășurare în localitatea Bâscoveni, unde acționează pentru evacuarea apei din trei curți.

Inundații în Teleorman

Din cauza alunecărilor de teren și aluviunilor aduse de viituri, pe un drum național (DN 73D/Argeș) circulația rutieră este blocată, iar pe un drum național (DN 17A/Suceava) și două drumuri județene (DJ 609/Timiș și DJ 205D/Vrancea) circulația rutieră este restricționată.

Inundații în Teleorman

În condițiile în care și miercuri se anunță ploi în mai multe județe, IGSU recomandă locuitorilor din zonele vizate de avertizări să evite traversarea râurilor și să se apropie de maluri.

”Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei și evitarea producerii unor acumulări în gospodării”, mai precizează sursa citată.

Citește mai multe despre inundatii pe Libertatea.

Comentarii