22 Oct. 2017 18:43

FOTO | Repetiții pentru funeraliile regelui Thailandei, care costă aproximativ 90 de milioane de dolari

Distribuie

Thailanda se pregătește să-și ia rămas bun de la fostul rege, , care a decedat în urmă cu un an, după 70 de domnie. Funeraliile au costat aproximativ 90 de milioane de dolari, iar aproximativ un sfert de milion de oameni sunt așteptați să ia parte. Astfel, organizatorii au vrut să se asigure că ceremonia va fi pregătită minuțios, așa că au repetat scenariu, relatează Reuters.  

Cinci ore – atât va dura ceremonia funerară a fostului rege thailandez, Bhumibol Adulyadej. Eveniment din Bangkok este unul extrem de solemn și foarte important pentru locuitorii țării, care erau foarte atașați de regele lor.

Cu doar câteva zile înainte de funeraliile în valoare de 90 de milioane de dolari, mii de militari și funcționari au luat parte la repetiții. Ei au defilat în uniforme, într-un ritm lent.

Pregătirile pentru funeralii au durat aproape un an, mii de artiști lucrând să creeze structuri elaboratate care au fost expuse în fața Palatului Regal. La funeraliile propriu-zise sunt aşteptaţi un sfert de milion de spectatori, precum și alți membri ai familiilor regale din Asia,

Fostul rege va fi incinerat, pe 26 octombrie, într-un crematoriu construit special în apropierea palatului regal. Construcţia în stil tradiţional este ornată cu statui viu colorate ale zeităţilor brahmane şi budiste.

Regele Thailandei Bhumibol Adulyadej a murit pe 13 octombrie, în urmă cu un an. După 50 de zile, fiul său Maha Vajiralongkorn a fost proclamat rege al Thailandei.


Citește și: Indiana Jones de România, primul explorator european care a ajuns la triburile din Africa


Foto: EPA

Loading...
Comentarii