Mergi direct la conținut »
FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai

FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns, în această seară, în jurul orei 20.30, la Palatul Regal. Acesta a fost depus în Sala Tronului, unde va sta până sâmbătă, în ziua înmormântării.

FOTOGRAFII: VLAD CHIREA

Încă din această primă seară, sute de oameni au venit la catafalcul Regelui Mihai pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu. Români de toate vârstele s-au așezat la coadă și, cu pioșenie au așteptat să ajungă în fața sicriului acoperit cu drapelul regal. Pe sicriu a fost așezată Coroana Regală care are o poveste deosebită. Coroana a fost confecționată din oțelul tunurilor folosite în bătălia de la Plevna.

Printre cei care au venit în această seară la Palatul Regal pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai s-au aflat și Prințul Paul de Labrino și Prințesa Lia, alături fiul lor, Carol-Ferdinand. Se știe că Prințul Paul de Lambrino este fratele vitreg al Regelui Mihai I, nerecunoscut vreodată de Casa Regală. Despre legătura familială a lui Paul de Lambrino cu Regele Mihai I puteți citi mai multe detalii AICI.

Cei care doresc să-i aducă Regelui Mihai I un ultim omagiu o pot face până vineri, 15 decembrie, inclusiv, conform următorului program stabilit de Casa Regală:

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

14 decembrie, între orele 8.00 și 22.00

15 decembrie, între orele 8.00 și 22.00

De asemenea, astăzi, miercuri, accesul publicului este permis până la ora 24.00.

Casa Regală a stabilit o serie de reguli de acces al publicului în Sala Tronului, unde se află depus Regele Mihai.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Ce spun vecinii despre criminala de la metrou

Cea mai dragă mașină a Regelui Mihai. Părăsită într-o parcare din Drumul Taberei, a ajuns prin Grecia și e evaluată la un milion de dolari

 

Close
Închide
  Close