De Livia Ispas,

Persoanele care au adus echipamentul de protecție au prezentat la vamă documente în care nu erau trecute și echipamente de protecție. La controlul transportului au fost găsite echipamente de protecție care nu erau trecute în documente.

”Din datele existente la acest moment a rezultat faptul că o organizație nonguvernamentală a achiziționat, prin intermediul unei societăți comerciale, echipament de protecție, urmând să intre în posesia a circa 1,5 milioane bucăți, importate de către firma în cauză”, potrivit Poliției Capitalei.

Firma care a importat echipamentul de protecție este acum cercetată pentru evaziune fiscal și pentru folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Cercetările sunt făcute de Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În condițiile în care tot mai multe spitale anunță că nu au echipamente medicale de protecție și cer ajutor, mai multe persoane au vândut ilegal astfel de echipamente.

Săptămâna trecută, peste 2.500 de teste pentru depistarea coronavirusului neautorizate în România au fost oprite la vamă. Testele fuseseră comandate de un bărbat care dădea anunțuri pe Internet că le vinde.

În urmă cu o săptămână, la percheziții făcute în București și Ilfov, la persoane care ar fi vândut ilegal produse sanitare și echipamente medicale de protecție, au fost găsite aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși, 600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini, 240 de ochelari de protecție.

Citeşte şi:

În timp ce medicii de la Spitalul Județean Suceava se luptau cu COVID-19 și cereau echipamente, primăria cumpăra lumini de Paști

EXCLUSIV. Mama cu COVID-19 internată 9 zile la Medlife: ”Aveam pneumonie, febră. Nu înțeleg de ce m-au testat atât de târziu!”

Armata intervine pentru aplicarea restricţiilor de circulație. Persoanele în carantină și izolare vor fi monitorizate electronic

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate