Mergi direct la conținut »
Gabriel Oprea, despre aducerea lui Nicolae Popa în țară. „MApN nu a avut niciun rol”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gabriel Oprea, despre aducerea lui Nicolae Popa în țară. „MApN nu a avut niciun rol”

Gabriel Oprea, despre aducerea lui Nicolae Popa în țară. „MApN nu a avut niciun rol”

Fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, a declarat că MApN nu a avut niciun rol în aducerea în țară a lui Nicolae Popa, fostul director al Fondului Național de Investiții (FNI).

De Răzvan Mihalașcu,

Gabriel Oprea a fost audiat, joi, în calitate de martor, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul privind aducerea în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

„Am fost audiat ca martor, este dosarul aducerii domnului Popa. În acea perioadă eram ministru al Apărării. MApN nu a avut nicio contribuţie la acest lucru. (…) MApN nu a avut nicio contribuţie în acest dosar”, a menționat Gabriel Oprea, la finalul audierilor, conform Agerpres.

Referitor la relația cu Sebastian Ghiță, Gabriel Oprea a precizat că este amic cu omul de afaceri, însă a negat că s-a aflat la el acasă în seara în care a avut loc turul al doilea al prezidenţialelor din 2009.

„Sunt amic cu Sebastian Ghiţă. Chiar nu l-am invitat atunci, dar l-am invitat de multe ori şi sunt prieten cu el. Iar eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial şi întâlniri private, am un ‘brand’: sunt un om care încerc să mă ţin de cuvânt. Şi brand-ul ăsta îl construieşti într-o viaţă şi îl poţi pierde într-o secundă. Nu îmi place să vorbesc despre întâlnirile private. Întâlniri oficiale n-au fost, că MApN n-a avut nicio contribuţie în acest caz, iar la întâlniri informale, cât am fost eu şi m-am întâlnit cu oameni din sistemul de securitate, niciodată nu am auzit discuţii despre arestări sau alte lucruri ilegale. Dacă cineva a făcut aşa ceva este ilegal şi trebuie să răspundă. (…) MApN nu a avut niciun rol în aducerea domnului Popa în ţară. Nu ştiu (de alte instituţii – n.r.). Instituţia de care răspundeam eu nu a avut nicio contribuţie”, a menționat fostul ministru al Apărării.

La sediul SIIJ s-a aflat joi şi Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, chemat să dea declaraţii în aceeaşi cauză.

sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și:

Casele de pariuri surprind: poți să-ți dublezi miza dacă social-democrații iau locul 1 la alegerile europarlamentare! Ce partid e favorit

Close
Închide
  Close