MENIU CAUTĂ
26 Iun. 2013 08:50 , de Adrian Văduva, Radu Nistor

GAFĂ MONUMENTALĂ a unui ministru din Guvernul Ponta în legătură cu victimele accidentului din Muntenegru

Distribuie

Dacă şeful diplomaţiei româneşti a declarat că că s-a „înţeles bine cu răniţii care erau conştienţi”, şi că „operațiunea de identificare a decurs mai ușor cu victimele care vorbeau”, un alt ministru a demonstrat că nu i-ar strica câteva ore de gramatică.
Mircea Dușa, ministrul Apărării, a oferit o declaraţie halucinantă  după ce primul avion cu răniții din accidentul de autocar din Muntenegru a aterizat în România, potrivit B1TV.
Ministrul cabinetului Ponta a afirmat că după ce formalitățile vor fi duse la capăt de autoritățile din Muntenegru, „trupurile neînsuflețite ale cadavrelor celor decedați” vor fi transportate în țară.
Şi nu doar declaraţiile membrilor Guvernului României au fost controversate. Ci şi modul în care au acţionat prim ministrul, Victor Ponta şi ministrul de Externe, Titus Corlăţeanu. Prima reacţie oficială legată de drama din Muntenegru a venit la câteva ore după ce a avut loc accidentul. La o oră după accidentul în care şi-au pierdut viaţa 19 români, Ministerul Afacerilor Externe trimitea comunicate în care amintea despre buna dispoziţie şi fairplay. Bilanţul tragediei a fost transmis de MAE abia luni dimineaţă la ora 2.38, la peste opt ore şi jumătate de la accident, când inclusiv presa din Asia şi Statele Unite publica toate detaliile. Iar premierul român, Victor Ponta susţine că a aflat de tragedie la ora 22.55. În schimb, oficialităţile muntenegrene s-au mişcat mult mai repede şi au făcut tot ce se putea pentru salvarea răniţilor.
 
 
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii