Mergi direct la conținut »
”Galeria Trocului Electoral”, expoziție a mitei date de partide în campanii Galerie foto
12imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

”Galeria Trocului Electoral”, expoziție a mitei date de partide în campanii

”Galeria Trocului Electoral” prezintă până pe 2 noiembrie, la Nod Marketplace, o expoziție a celor mai obișnuite sau inedite obiecte date ca mită de toate partidele politice în timpul campaniilor electorale. Evenimentul organizat de Funky Citizens, un ONG implicat în observarea alegerilor prezidențiale, își propune să atragă cât mai mulți tineri să fie observatori electorali.

De Cristian Anton, Vlad Chirea (foto),

Expoziția se află la intersecția dintre artă și activism, toate obiectele fiind inspirate din situații reale, în care partidele politice au oferit diferite obiecte cetățenilor în schimbul voturilor acestora.

De la zahăr, la făină, la ulei și până la obiecte total neașteptate, în perioada electorală, partidele apelează la ce ne este deja cunoscut ca troc electoral. Și pentru că vrem să contrabalansăm acest comportament, avem nevoie să fii alături de Funky Citizens ca observator.

Funky Citizens:

Reprezentanții ONG-ului spun că fenomenul trocului electoral trebuie contrabalansat, dar ”și pentru că atât de ușor se dă un vot, este important să fii cu ochii pe el”.

”Dar de asta suntem aici. Ca să contrabalansăm fenomenul trocului electoral. Și pentru asta avem nevoie și de tine ca observator. Oricât de nou sau experimentat ești în lumea observatorilor, suntem aici cu orice-ți trebuie. Pentru că, până la urmă, indiferent ce alegem, trebuie să fim atenți CUM alegem. Pe scurt: VOT, NU TROC”, au mai transmis cei de la Funky Citizens.

Citeşte şi:

Nu sunt pregătiți pentru dezastre, dar sunt ași la festivități de premiere. Activitatea ISU, o mare de festivități de aniversare și premiere în care șeful Orlando Șchiopu este maestru de ceremonii

Mesajul unui pompier: ”Medicii și rarii asistenți au dispărut, intervențiile s-au înmulțit, cazurile fiind în proporții foarte mari pentru oameni cu calificare, ceea ce noi nu aveam: copii cu convulsii, persoane cu cancer în diferite stadii, epileptici”

Lipsa de umanitate a sistemului românesc, la apogeu: un bărbat a fost luat de acasă cu ambulanța drept Ilie Constantin și a ajuns cadavrul anonim A3/1120/2019!

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close