Mergi direct la conținut »
”Galeria Trocului Electoral”, expoziție a mitei date de partide în campanii Galerie foto
12imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > ”Galeria Trocului Electoral”, expoziție a mitei date de partide în campanii

”Galeria Trocului Electoral”, expoziție a mitei date de partide în campanii

”Galeria Trocului Electoral” prezintă până pe 2 noiembrie, la Nod Marketplace, o expoziție a celor mai obișnuite sau inedite obiecte date ca mită de toate partidele politice în timpul campaniilor electorale. Evenimentul organizat de Funky Citizens, un ONG implicat în observarea alegerilor prezidențiale, își propune să atragă cât mai mulți tineri să fie observatori electorali.

De Cristian Anton, Vlad Chirea (foto),

Expoziția se află la intersecția dintre artă și activism, toate obiectele fiind inspirate din situații reale, în care partidele politice au oferit diferite obiecte cetățenilor în schimbul voturilor acestora.

De la zahăr, la făină, la ulei și până la obiecte total neașteptate, în perioada electorală, partidele apelează la ce ne este deja cunoscut ca troc electoral. Și pentru că vrem să contrabalansăm acest comportament, avem nevoie să fii alături de Funky Citizens ca observator.

Funky Citizens:

Reprezentanții ONG-ului spun că fenomenul trocului electoral trebuie contrabalansat, dar ”și pentru că atât de ușor se dă un vot, este important să fii cu ochii pe el”.

”Dar de asta suntem aici. Ca să contrabalansăm fenomenul trocului electoral. Și pentru asta avem nevoie și de tine ca observator. Oricât de nou sau experimentat ești în lumea observatorilor, suntem aici cu orice-ți trebuie. Pentru că, până la urmă, indiferent ce alegem, trebuie să fim atenți CUM alegem. Pe scurt: VOT, NU TROC”, au mai transmis cei de la Funky Citizens.

Close
Închide
  Close