MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2018 06:24

Gary Oldman a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Distribuie

Gary Oldman a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar, pentru interpretarea sa din filmul Darkest Hour. Premiul a fost prezentat de actrițele Jane Fonda și Helen Mirren.

LIVE TEXT Premiile Oscar 2018 / Cine sunt câștigătorii premiilor Academiei

Gary Oldman a câștigat primul Oscar din cariera sa, la vârsta de 59 de ani. El a câștigat trofeul pentru interpretarea rolului lui Winston Churchill în Darkest Hour. De altfel, Gary Oldman era considerat favorit la această categorie.

El a mai avut o nominalizare la premiile Oscar pentru interpretarea din Tinker Tailor Soldier Spy.

Rolul nu a fost deloc unul ușor. Pe perioada filmărilor, Gary Oldman a stat zilnic timp de trei ore și 20 de minute la machiaj pentru a se transforma în Winston Churchill.

'Zbonuri despre un Oscar pentru Oldman în Darkest Hour au apărut înainte de premieră. Și merită: Oldman este excelent în film, jucând o versiune voioasă, idiosincratică, uneori în conflict, a primului ministru britanic. Dar filmul în care apare Oldman nu este la fel de bun ca și performanța sa', scrie Alissa Wilkinson pentru vox.com

Ceilalți nominalizați pentru premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal:

  • Timothee Chalamet – Call Me By Your Name
  • Daniel Day-Lewis – Phantom Thread
  • Daniel Kaluuya – Get Out
  • Gary OIdman – Darkest Hour
  • Denzel Washington – Roman J. Israel, Esq

Gala de decernare a Premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 90-a ediție, se desfășoară la Dolby Theatre din Hollywood. Evenimentul este organizat, ca-n fiecare an, de Academia Americană de Film, o organizaţie alcătuită din peste 8.000 de artişti şi tehnicieni din lumea cinematografiei. Ediția de anul acesta s-a desfășurat după mai multe luni în care Cetatea Filmului a fost zguduită de scandalul #metoo, care a izbucnit după primele acuzații la adresa producătorului Harvey Weinstein.

Loading...
Comentarii