MENIU CAUTĂ
, de Alina Serea

GOOGLE îţi dă posibilitatea să ŞTERGI datele ONLINE despre TINE. Cum poţi face acest lucru

Distribuie

Orice european poate acum să transmită linkurile pe care le vrea eliminate din căutările online după numele său, printr-un formular creat special de Google.  Persoanele trebuie să-şi prezinte numele, adresele de email, o poză pentru identificare.

Totuşi, lucrurile nu sunt aşa simple. Aceştia trebuie să explice în ce mod pagina web respectivă are legătură cu ei şi de ce este „irelevantă, depăşită sau inadecvată”.

Compania spune că va analiza fiecare cerere în parte, astfel încât să vadă dacă nu este vorba de conţinut care e important şi relevant pentru publicul larg, cum ar fi informaţiile despre fraude financiare sau malpraxis.

Această iniţiativă vine după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a emis o decizie privind datele cu caracter personal. Curtea de la Luxemburg a stabilit că indexarea rezultatelor căutărilor pe Google este o operaţiune de prelucrare a datelor cu caracter personal, ce este supusă legislaţiei europene şi, implicit, celei naţionale din fiecare ţară membră a UE.

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Comentarii