Mergi direct la conținut »
maria grapini despre proteste
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Grapini, după protestele violente din București: ”Mă duc cu groază în 28 la Bruxelles”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 13 august 2018, 16:01

Europarlamentarul Maria Grapini a spus, duminică, că se întoarce ”cu groază” în Parlamentul European, unde va trebui să dea explicații despre incidentele din Piața Victoriei, care afectează imaginea României, inclusiv în contextul preluării președinției Consiliului UE.

Ad placeholder

„Mă duc cu groază în 28 (august – n.r.) la Bruxelles, pentru că nu dă bine. Eu sunt şi în Comisia de libertăţi civile şi justiţie, vom fi puşi clar pe ordinea de zi. Nu dă bine nici pentru pregătirea preşedinţiei ( Consiliului UE – n.r.), pentru că nu mai devenim credibili. Noi apărem acum ca un stat, culmea, deşi este un Guvern cu o majoritate în Parlament, apărem ca o ţară instabilă, ori nu are nimeni încredere în tine, de la investitori până la oameni de afaceri din România”, a spus Grapini, potrivit Mediafax.

Ea a mai adăugat, ”din punctul de vedere al regulilor europene”, intervenţiile jandarmeriei din Piaţa Victoriei au fost normale.

”Eu nu am fost acolo şi sigur că mă iau numai după ştiri. Unii spun că a fost justificat, unii nu. Dar ce pot să spun cu foarte mare precizie, din punctul de vedere al regulilor europene, este că, dacă cineva vrea să rupă gardul unui perimetru care a fost delimitat pentru protest, forţele de ordine intervin. În toate statele. Asta este o regulă clară. Dacă tu ai vrut să rupi gardul, atunci ei au dreptul, prin regulamentul lor, să intervină. Evident că violenţa atrage violenţă, evident că nu trebuiau incitaţi mai mult decât erau ei”, a adăugat Maria Grapini.

„Din punctul de vedere al organizării mai avem mult de lucrat, pentru că aţi văzut că şi în Statele Unite şi în Germania şi în alte state, când au apărut secvenţe de genul, aţi văzut că jandarmii sau poliţiştii intervin foarte ferm, dar ca la chirurgie, delimitează partea aceea vulcanică, tocmai pentru a nu se manifesta în mase, pentru că pe mase le poţi stăpâni foarte greu în momentul în care e un număr foarte mare de oameni acolo. Aşa ar fi trebui să delimiteze şi să înconjoare grupurile perturbatoare”, a completat europarlamentarul.


CITEȘTE ȘI: Consilier în Guvernul României, mesaj şocant după incidentele de vineri din Piaţa Victoriei: „Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!”


 

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close