Mergi direct la conținut »
Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor: Guvernul Cioloș a refuzat să o facă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor: Guvernul Cioloș a refuzat să o facă

Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor: Guvernul Cioloș a refuzat să o facă

Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, la Antena 3, că săptămâna aceasta va trimite o cerere oficială la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare. Prim-ministrul susţine că Guvernul Cioloş a refuzat sprijinul din partea Comisiei Europene, anul trecut. 

De Valentina Postelnicu,

„Noi avem nevoie şi săptămâna asta o să trimitem cerere oficială pentru a accesa fonduri europene pentru renovare şi pentru tot ceea ce înseamnă condiţii în penitenciare. Consider că este o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm. (…) Este o bucată din ceea ce avem de făcut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentinţă pilot a CEDO”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a declarat că guvernul condus de către Dacian Cioloş a refuzat oferta făcută de vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi susţinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din România.

”Frans Timmermans ştia exact şi situaţia legată de penitenciare. A vizitat în trecut penitenciare din România. S-a oferit să ajute guvernul Cioloş pe fonduri europene şi i s-a spus că nu este nevoie”, a arătat el.

El a afirmat că doar renovarea penitenciarelor nu rezolvă problemele din sistem. „Trebuie să existe şi ceea ce nu inventăm noi – acele măsuri alternative şi există proiecte în Camera Deputaţilor care ar trebui să intre într-un regim mai rapid spre adoptare. Nu noi am inventat chestiuni legate de brăţări, la asta mă refer ca şi măsuri alternative pentru pedepsele uşoare. De asemenea, trebuie să reluăm – şi va merge în Parlament ca şi proiect de lege – ceea ce am trimis noi, şi anume chestiunea legată de graţiere. Niciodată această lege, dacă este citită cu bună credinţă, nu se referă la graţierea faptelor de corupţie, la violatori, la spălare de bani”, a spus prim-ministrul.

Sorin Grideanu a mai anunțat că în perioada următoare, miniştrii vor ieşi cu o analiză la zi a situaţiei pe care au găsit-o la ministere după ce s-au instalat şi obiectivele lor pe perioada mandatului.

El a afirmat că absorbţia de fonduri europene este în acest moment prioritatea principală a Guvernului după ce ”anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016 nu mai poate fi recuperat”.

Close
Închide
  Close