07 Sep. 2017 18:22 , de Valentina Postelnicu

Guvernul a prelungit până în 2019 decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta pentru a ajunge la școală

Distribuie

Guvernul a prelungit până în 2019 gratuitatea abonamentelor elevilor care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri. Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019, potrivit deciziei luate joi de Guvern.

Executivul precizează că, potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.

Transportatorii au obligativitatea să respecte  tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin  Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019.

Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

Citește și: Vești bune pentru șoferi. Ce se va întâmpla cu permisele de conducere

Comentarii
template not found template not found template not found
template not found template not found template not found
← Inchide