De Valentina Postelnicu,

„Având în vedere neîndeplinirea condiţiei suspensive inserată în cuprinsul prevederilor articolului 2 din Hotărârea Guvernului 906/2016, ceea ce se referă la avizul în prealabil al Parlamentului pentru toate investiţiile mai mari de 100 de milioane de euro, de a cărei îndeplinire depindea producerea sau nu a efectelor urmărite la data emiterii, a fost motivul pentru care noi am propus această abrogare a acestei HG. Ceea ce vreau să asigur este faptul că acest program major de înzestrare a Armatei României nu se stopează va merge mai departe. Noi, de săptămâna viitoare, vom începe procedurile astfel încât să respectăm toate aceste reglementări ale Legii 114 care prevăd un aviz prealabil al Parlamentului pentru toate investiţiile şi achiziţiile care depăşesc 100 de milioane de euro”, a declarat ministrul Apărării, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că proiectul actualului Executiv vizează construirea unor corvete tot în România, dar a adăugat că nu se vor realiza la Galați. „Categoric, da. Nu la Galaţi. în România”, a precizat ministrul, arătând că integrarea acestor produse se dorește să se facă în România, într-un şantier naval din România.

”Conform prevederilor OUG 114, vom merge pe o procedură competitivă, pe un dialog competitiv, bineînţeles cu integrare în industria din România”, a adăugat ministrul Apărării.

Ministrul Apărării a indicat că obligatoriu contractul privind realizarea de corvete va fi semnat anul acesta. „Este obligatoriu. Avem cei 2%, ne-am asumat aceste capabilităţi pe care va trebui să le avem. Eu sper că în şase luni, şapte luni să avem semnat un astfel de contract”, a mai spus el.

În noiembrie 2016, Guvernul Cioloș a dat o hotărâre de Guvern prin care România intenţiona să achiziţioneze patru corvete noi pentru Forţele Navale, pe care era dispusă să plătească 3,6 miliarde de lei (aproximativ 800 de milioane de euro) în următorii patru ani.

Ministerul Apărării Naţionale dorea să achiziţioneze, prin compania Romtehnica, 4 corvete multifuncţionale noi din clasa Sigma, de tip 10514, de la producătorul olandez Damen Shipyards Group, care urmau să fie fabricate la şantierul naval de la Galaţi, deţinut de Damen, în colaborare cu şantierul din Olanda al companiei. Programul de achiziţie se întindea pe patru ani, se arăta în proiectul de hotărâre.

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri