În trei ani de căsnicie au început problemele
„In cei trei ani de casnicie, pentru mine totul a mers bine, dar au inceput sa apara problemele odata cu plecarea ei la Dubai (in august anul acesta, cu putin timp inainte ca Elodia sa dispara – n.r.), de unde a venit cu doi pumni de bijuterii. Inele cu diamante si bratari cu smaralde. De unde a avut bani, numai ea stie’, şi-a amintit atunci Cioacă.
„Viata de cuplu ni se schimbase mult in ultima perioada pentru ca Elodia statea din ce in ce mai putin acasa.
Pleca dimineata si venea noaptea tarziu. Nici de copil nu se mai ocupa. Cu toate astea, nici macar nu banuiam ca ar putea avea pe altcineva. Elodia se folosea de prietenele ei ca sa se acopere, sa-si faca „iesirile”. Abia acum, dupa ce s-a intamplat, am inceput sa fac legaturi. Poate, cine stie, era bagata in vreun caz cu interlopi. Orice ar fi fost, putea sa-mi zica, o rupeam de atunci si nu se ajungea pana aici”, declara Cioacă, care poza atunci în soţul îndurerat care mai speră în întoarcerea consoartei.
Cioacă, eliberat
Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este însă definitivă, va fi eliberat, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis, vineri, cererea de ridicare a arestului preventiv.
Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti care joi au judecat contestaţia lui Cioacă faţă de măsura arestului preventiv nu au ajuns la o decizie, astfel încât vineri un complet de divergenţă format din trei judecători a judecat cererea acestuia.
Astfel, Cristian Cioacă a fost adus din nou dus, vineri după-amiază, de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, iar completul de divergenţă a decis revocarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Cioacă.
Decizia Curţii de Apel Piteşti este executorie, în baza noilor prevederi în materie penală.
Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.
Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.
În 2 iulie, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.
Fostul poliţist a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, familia Ghinescu ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro