Mergi direct la conținut »
Încă 3 cazuri de copii cu Sindrom Hemolitic Uremic la Spitalul Marie Curie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Încă 3 cazuri de copii cu Sindrom Hemolitic Uremic la Spitalul Marie Curie

Alți trei copii diagnosticați cu Sindrom Hemolitic Uremic (SHU) au fost internați la Spitalul Marie Curie din Capitală. Doi dintre ei sunt din Craiova și unul este din București.

Trei copii cu Sindrom Hemolitic Uremic sunt internați în prezent la Spitalul Marie Curie, pe secția de nefrologie, cu Sindrom Hemolitic Uremic, a declarat joi, pentru Agerpres, profesorul univ. dr. Mihaela Bălgrădean.

Unul dintre copiii cu Sindrom Hemolitic Uremic e în stare gravă

Potrivit acesteia, doi dintre cei trei copii cu Sindrom Hemolitic Uremic sunt dializați, unul fiind în stare gravă, cu manifestări neurologice.

„Avem trei cazuri copii cu Sindrom Hemolitic Uremic. Doi sunt din Craiova și unul din București. Toți trei au vârsta în jur de un an. Două sunt fetițe și unul băiețel. Unul dintre cei trei copii este în stare foarte gravă, iar un altul prezintă anemie severă, însă nu este dializat. Doi sunt dializați peritoneal”, a explicat dr. Bălgrădean.

Copiii cu Sindrom Hemolitic Uremic din Craiova provin din familii bune

Constantin Ecobici, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, unitatea în care micuții au fost internați inițial susține că aceștia provin din familii bune și medicii nu au reușit să găsească o cauză.

„Copii au vârsta de un an. Au fost internaţi la noi, ambii, unul săptămâna trecută, iar altul în această săptămână. Au venit cu diaree, vărsături şi febră, dar în câteva zile starea de sănătate s-a agravat şi am decis să-i trimite la Bucureşti. Sunt de familie bună şi nu se ştie cauza bolii. La noi la primele teste rezultatul a fost negativ, dar se îndreptau spre acest sindrom”, a declarat Constantin Ecobici, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

 

Close
Închide
  Close