13 Iul. 2017 14:37

Incendii puternice în Sicilia. Aproximativ 1.000 de turiști au fost evacuați din calea focului

Distribuie

Incendii puternice în Sicilia. Aproximativ 1.000 de turiști au fost evacuați dintr-o localitate aflată în Sicilia, din cauza focului care le-a punea viața în pericol. Mulți dintre ei au fost nevoiți să plece din San Vito Lo Capo cu bărcile, ajutați de Paza de Coastă italiană și serviciile de urgență, relatează The Local.

Mai mulți localnici și-au pus ambarcațiunile la dispoziție pentru a ajuta la evacuarea oamenilor. Totodată, zece oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.


Citește și: Zeci de moldoveni luptă ca mercenari în estul Ucrainei și în Siria. Cu cât sunt plătiți pentru faptele lor


Evacuările au loc după ce pompierii din Sicilia s-au confruntat cu 500 de focare. Situația nu este mai bună nici în Taormina, unde în urmă cu scurt timp a avut loc la summitul G7.  La începutul lunii iulie, zeci de animale au murit și zeci de ferme au fost distruse în urma incendiilor din Sicilia. Totodată, sute de hectare de pădure și vegetație au fost distruse.

De altfel, Italia este în stare de alertă din cauza incendiilor de vegetație, mai ales că temperaturile rămân ridicate. Evacuări au avut loc recent și în orașul Napoli, din același motiv.


Citește și: Ororile la care a fost supusă o copilă, chiar de tatăl ei. „Dacă vrea ceva, bani, dulciuri, să stea. Și a stat”


 

Loading...
Comentarii