Mergi direct la conținut »
Întâlnire controversată între premierul Iralndei și organizatorii Gay Pride în Irlanda de Nord
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Întâlnire controversată între premierul Iralndei și organizatorii Gay Pride în Irlanda de Nord

Întâlnire controversată între premierul Iralndei și organizatorii Gay Pride în Irlanda de Nord

Întâlnire între premierul Iralndei și organizatorii Gay Pride în Belfast. Leo Varadkar, primul premier homosexual al unei țări catolice, a fost criticat de partidul conservator din Irlanda de Nord pentru gestul său, scrie Reuters.

Varadkar a participa sâmbătă la un eveniment dedicat drepturilor homosexualilor în timpul primei sale vizite oficiale în Irlanda de Nord, supărându-i astfel pe unii conservatori din singura regiune a Regatului Unit unde căsătoriile homosexuale sunt încă ilegale.

Primul lider homosexual din Irlanda a mers într-un pub din Belfast unde s-a întâlnit cu activiștii care se pregătesc pentru cea mai mare paradă a homosexualilor din Irlanda de Nord. El a spus că nu va putea participa la parada actuală din cauza unui angajament pe care îl are la Dublin.

Prezența sa alături de organizatorii Gay Pride a fost criticată de unii membri ai celui mai mare partid din Irlanda de Nord, Partidul Unionist Democrat, care are 10 locuri în Parlamentul britanic și susțin guvernul premierului Theresa May. DUP a blocat în mod repetat încercările de a permite căsătoria între persoane de același sex, în ciuda sondajelor de opinie care indică faptul că o majoritate semnificativă în Irlanda de Nord ar susținte-o.


Citește și: Fotografie de colecție. Cum arată acum “Liceenii” Mihai Constantin, Ștefan Bănică și Tudor Petruț. ”Reuniunea de clasă”


„Nu sunt aici pentru a deranja pe cineva. Sunt aici pentru a-mi arăta sprijinul și sprijinul guvernului meu pentru egalitatea în fața legii pentru toți cetățenii, indiferent de locul în care locuiesc”, a declarat Varadkar jurnaliștilor în drumul său către eveniment.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Întrebat despre perspectivele legalizării căsătoriei homosexuale în Irlanda de Nord, Varadkar a spus: „Este doar o chestiune de timp”.

Varadkar a anunțat public că este homosexual într-un interviu radio în timpul campaniei irlandeze privind referendumul pentru căsătorii între persoane de același sex în 2015.

Vizita lui Varadkar vine la o zi după ce guvernul britanic a ordonat pentru prima dată ca un steag cu curcubeu, simbol al drepturilor homosexualilor, să fie arborat deasupra Stormont House, sediul Guvernului britanic din Belfast, cu ocazia Gay Pride.


Citește și: Băile de la Telega, vindecătoare, dar periculoase. Scapi de o boală și dai de alta


 

Close
Închide
  Close