„M-aş face ovo-lacto-vegetariană. De ce? Cancerul a devenit o boală la fel de des întâlnită ca şi gripa. Mă sperie faptul că aud în jurul meu, din ce în ce mai mulţi oameni bolnavi de cancer. Cel mai tare mă sperie faptul că aceşti oameni sunt tineri, poate chiar copii. Se pare că una din cauze ar fi consumul excesiv de carne. Apoi cantitatea mare de alimente nesănătoase mâncate.
Mă chinui să citesc acum cartea „Forever Young” de Nicholas Perricone. Zic, mă chinui, pentru că e în engleză şi are nişte expresii pe care nici după ce le traduc nu le înţeleg. Aici am găsit câteva răspunsuri la întrebările mele. Se pare că unul din secretele tinereţii fără bătrâneţe, şi aici intră şi interiorul trupului nu doar exteriorul, este mâncatul alimentelor uşor digerabile, în mare parte cât mai crude şi în cantităti mici. Aşa mi-a venit această idee de a mă face ovo-lacto-vegetariană. Tot aşa mi-a venit ideea de a-mi face o mică grădina cu morcovi, pătrunjel, leuştean, ceapă, poate chiar şi o seră cu roşii, crescute de mine, dar cât mai natural posibil”, scrie Ioana pe blogul personal, precizând că este convinsă că nu-i va fi foarte uşor să-şi schimbe stilul de viaţă.
„Ştiu că e greu să ne abţinem, dar nu imposibil. Mie îmi este greu fără dulciuri, sunt dependentă de ele. Tot mie îmi place să mănânc mult, nu neapărat nesănătos dar mult. Aşa că poate unul din obiectivele mele de anul acesta ar trebui să fie un regim de viaţă sănătos. Aţi văzut cum arată Anca Țurcasşu la 42 de ani? Asta ar trebui să mă motiveze cel mai tare. Acum am dovedit că la teorie sunt bună, rămâne de văzut cum stau cu practica”, a adăugat vedeta.
Citeşte şi: Foto | Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol vacanţă la Sibiu şi Harghita