Rețeaua a fost destructurată în anul 2003. Gruparea distribuia, lunar, pe piața europeană, droguri în valoare de peste 1,8 milioane de dolari, potrivit ebihoreanul.ro.

Reţeaua a traficat sute de kilograme de droguri pe ruta America de Sud – Canada – România – Europa de Vest, liderul fiind Iulian Bob, un român cu reşedinţa în Canada. Acesta procura drogurile din Costa Rica şi Guatemala şi tot el racola cărăuşii care le aduceau în România.

Ionuț-George Otelac, care la acea vreme avea 19 ani, a fost prins pe 20 iulie 2000, pe aeroportul Juan Santamaria din San Jose cu 20 de kilograme de cocaină ascunsă într-un recipient de plastic pentru vin, drogurile urmând să ajungă la Timişoara, pe relaţia Costa Rica – Amsterdam – Bucureşti, mai scrie sursa citată.

La vremea respectivă, Oţelac a scăpat de anchetele, dar şi de procesele declanşate în România pe numele membrilor grupării, care s-au ales cu pedepse de până la 14 ani de detenţie,

Despre el nu s-a mai auzit nimic din anul 2000.

Absolvent al Liceului cu Program Sportiv Oradea şi jucător de fotbal la o echipă de tineret în perioada adolescenţei, tânărul s-a stabilit definitiv în Costa Rica, unde se pare că a intrat în conflict cu o grupare mafiotă.

Ionuț-George Otelac, în vârstă de 38 de ani și iubita sa, un fotomodel costarican, au fost asasinați în orașul Alajuelita, din Costa Rica. Cei doi se aflau într-o mașină în orașul Alajuelita, din provincia San Jose, când au fost împușcați mortal de asasini pe motocicletă.

FOTO: ebihoreanul.ro; captură video

Citeşte şi:

Fostul boxer Manny Pacquiao, senator în Filipine, cere pedeapsa cu moartea pentru traficanții de droguri

Agenţia Naţională Antidrog va desfăşura şi anul acesta în unităţile şcolare activităţi de prevenire a consumului de droguri

Cinci persoane au fost arestate pentru trafic de droguri la festivalul Afterhills, din Iași

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro
GSP.RO

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum