Dacă anul trecut producătorii de aici au cules peste nouă tone de struguri de pe un hectar, din care s-au obţinut şi cinci tone de vin bun, anul acesta a fost prăpăd. Grindina de astă-vară a distrus nu numai strugurii care erau în pârg, ci şi viţa-de-vie, pe care producătorii trebuie acum să o taie ca să se regenereze.
“Grav este că şi anul viitor va fi dezastru. Plantele pe care leam tăiat acum vor intra pe rod abia peste doi ani. Asta dacă nu vine iar potopul peste noi…”, ne-a spus Gheorghe Iordache, unul dintre cei mai mari producători de vin din Drăgăşani.
Printre producătorii afectaţi se află şi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care deţine în Drăgăşani peste 40 de hectare de viţă de vie, dar şi o cramă şi o pensiune. Vinul guvernatorului, “Casa Isărescu”, este produs de firma sa Mar SRL şi este distribuit în restaurantele de lux. Producătorii susţin că este pentru prima dată în istoria Drăgăşaniului când producţia de struguri este compromisă în proporţie de peste 95%. Proprietarii podgoriilor calamitate din Drăgăşani urmează să primească despăgubiri de la stat.