MENIU CAUTĂ

Jale într-un sat din Gorj, împânzit de susținători de-ai lui Ponta: ”Voiam să iasă un președinte patriot”

Distribuie

Localnicii din Bălănești, susținători înflăcărați ai candidatului PSD, așteptau ca Victor Ponta să le rezolve problemele financiare: nu prea știu cu ce i-ar putea ajuta președintele țării, problemele pe care le vor ei rezolvate fiind în apanajul Guvernului: "Domnul Ponta nu a ieșit. Eu l-am susținut, dar nu a ieșit. Noi ce să facem? N-avem locuri de muncă, eu am ajutorul social, de 140 lei. Cine poate trăi cu 140 de lei?", se întreabă Octavian Huiculescu.

„Eu l-am votat, pentru că e gorjean de-al nostru. Voiam să iasă un președinte patriot. Deci, nu o să mai vedem locurile de muncă. Sunt copii care muncesc în străinătate, pentru că au vândut toate fabricile, le-au dat la fier vechi, toți președinții care au fost până acum”, spune Marinela Cochină.

Un alt localnic, Vasile Horhoianu, susține că l-a votat pe Victor Ponta, pentru că este tânăr, deși nu crede că ar fi putut schimba ceva în țară: „Și eu am fost printre susținătorii lui Ponta. Am zis ce e tânăr, educat și format. De schimbat, nu ar fi putut el să schimbe țara”, ne-a spus omul.

Comuna Bălănești se află pe locul doi la nivelul județului, ca și procent în favoarea lui Victor Ponta. 71,62% dintre localnici au votat cu liderul PSD, Klaus Iohannis fiind votat de 28,37%. Cel mai mare scor pro Victor Ponta a fost obținut la Bustuchin, unde 83,76% dintre localnici au votat cu candidatul PSD.

Citește mai multe despre Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii