De Mihai Niculescu,

Sindicatul Național al Polițiștilor – organizație cu peste 40.000 de membri – susține că jandarmii ar trebui să ajungă prima dată la posturile de poliție de la sate, pentru a-i ajuta pe agenți să facă față deficitului de personal, relatează Digi24.

În multe localități din țară, polițiștii lucrează într-un singur schimb, de la 8 la 16, opt ore legale de program și nu există alți agenți pentru schimbul doi și trei. Așa că pur și simplu ușile posturilor de poliție se închid la sfârșitul programului.

„Dacă vorbim despre mediul rural avem un deficit de pest0 10.000 de oameni. Jandarmii sunt specialiști în ordine publică, în mediul rural avem ordine publică, ei dorind să vină către poliție putem să facem acest transfer”, a declarat Dumitru Coarnă, liderul de sindicat SNPPC.

Ar putea fi preluate de Poliția Română cele 8 structuri mobile de jandarmi, existente acum la nivel regional. Sunt cel mai bine echipați și pregătiți oameni din Jandarmeria Română. Ei sunt frecvent chemați la misiunile de prindere a infractorilor periculoși.

Însă, nu toată lumea este încântată de această propunere. Surse din Ministerul de Interne susțin că o astfel de măsură ar face ca Jandarmeria să piardă aproape jumătate din personal, ceea ce ar face imposibilă desfășurarea misiunilor proprii.

Citeşte şi:

Individul drogat care a rănit grav doi asistenți a fost arestat. Unul are fractură de mandibulă în urma loviturilor

Jandarmerița din Vatra Dornei ar fi folosit un spray pentru câini în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat. Avocatul familiei victimei a făcut plângere penală pentru sustragere de probe

Trei jandarmi, anchetați pentru selfie-urile făcute cu doi evadați pe care i-au prins

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă