MENIU CAUTĂ
12 Iun. 2018 07:26

Kim Jong-un, către Trump: ”Lumea se uită la noi ca la un film SF”

Distribuie

Întâlnirea dintre președintele Statelor Unite, Donald Trump, și dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, este, cu siguranță, un moment istoric. Iar cei doi realizează că în aceste momente, toată lumea se uită la ce se întâmplă pe insula Sentosa din Singapore.

În timpul apariției publice, liderul de la Phenian a fost auzit când i-a spus președintelui american, prin intermediul unui trnaslator că 'lumea se uită la noi ca la un film de ficțiune'.

'Cred că toată lumea se uită la noi în acest moment. Mulți oameni din lume vor crede că această scenă este parte a unui film de ficțiune', a spus Kim Jong-un.

Întrebat de un reporter cum a fost întâlnirea cu dictatorul de la Phenian, Trump a spus: 'Foarte bună. Foarte, foarte bună. Bune relații (o să avem)!'.

Și Kim Jong-un a părut pozitiv în ceea ce privește viitorul relațiilor dintre Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii.

'Am trecut peste toate felurile de scepticism și speculații despre acest summit și cred că acesta este un lucru bun pentru pace', a spus liderul de la Phenian.

Donald Trump și Kim Jong-un se întâlnesc, pentru prima dată în istorie, la hotelul Capella, de pe insula Sentosa din Singapore, marți. Scopul întâlniri este de a cădea de acord asupra denuclearizării complete a Peninsulei Coreea, Kim Jong-un fiind de acord lucru.

Smmitul a fost cât pe ce să nu se mai întâmple, după ce, la sfârșitul lunii mai, Donald Trump a spus că 'nu este momentul potrivit' pentru ca o asemenea întâlnire să aibă loc, denunțând 'ostilitatea' nord-coreeană, în contextul în care un oficial de la Phenian a lansat declarații dure la adresa Casei Albe.

Summitul a fost stabilit la în luna aprilie, după întâlnirea istorică dintre liderul nord-coreean, Kim Jong-un, și cel sud-coreean, Moon Jae-in, în zona demilitarizată din Peninsula Coreeană.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Tania Popa e pasionată de croitorie. De actorie o să mă las, de atelier, niciodată!'


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Donald Trump, kim jong un, Coreea de Nord și summit pe Libertatea.

Comentarii