MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

VIDEO | Klaus Iohannis: „Românii au fost supuși unei umilințe din partea unor guvernanți care sunt în slujba cetățenilor, nu împotriva cetățenilor”

Distribuie

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 27 mai, ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă după rezultatul referendumului pentru justiție.

Românii au votat în mod covârșitor în favoarea temelor președintelui Klaus Iohannis, la referendumul pe Justiţiei, arată rezultatele parțiale prezentate de Biroul Electoral Central. Astfel, românii au votat în procent de 80% cu DA la referendum, potrivit raportării Biroului Electoral Central, la numărarea voturilor din 99,84% din secţiile de votare, iar 5% din voturi au fost anulate.

Iohannis le-a mulțumit, duminică seară, oamenilor pentru faptul că au ieșit într-un număr atât de mare la vot și pentru faptul că referendumul pentru justiție este validat.

Astăzi, declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care referendumul pentru justiție a îndeplinit ambele condiții pentru validare: a trecut de pragul de 30% de prezenţă și de pragul de 25% voturi valabil exprimate.

Vă prezentăm principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 

 • Peste șase de milioane de români au spus DA la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României. Și au dat astfel o lecție dură populismului. O lecție dură discursului anti-european și anti-justiție promovat în campanie și nu numai de PSD.
 • Ieri, a câștigat România europeană, România democratică, România în care justiția este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului.
 • Mobilizarea extraordinară a românilor din țară și de peste hotare a fost impresionantă. Votul de astăzi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul. Rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai.
 • Este, însă, inacceptabilă bătaia de joc a autoritățile la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuși unei noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetățeanului, nu împotriva cetățeanului.
 • Eu cer autorităților responsabile ca după incidentele foarte grave din 2014 care s-au repetat în mod regretabil ieri, să ia măsuri urgente astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiții normale, fără a sta la cozi interminabile ore în șir doar pentru a-și putea exercita un drept constituțional, dreptul la vot.
 • Votul de ieri face ca țara noastră să se detașeze clar în rândul statelor europene care susțin cu tărie proiectul european.
 •  PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. Alegerile europarlamentare au fost câștigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România.
 • Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obținut de Alianța USR-PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că românii cred în așa ceva și își doresc o astfel de alternativă.
 • PSD a privit cea mai aspră sancțiune. A avut dreptate să se teamă de voturile românilor.
 • Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege. De aceea votul de la referendum mă bucură cu atât mai mult.
 • Nimeni nu poate folosi guvernarea în România în scop propriu, de aceea PSD a primit votul de blam.

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

VIDEO | Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Alegeri europarlamentare 2019. De ce contează Parlamentul European. Cinci decizii ale eurodeputaţilor care au schimbat viața oamenilor din UE


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii