Doua fetite din comuna Traian, judetul Bacau, au trait zilele trecute cateva ore de cosmar. Pentru ca au indraznit sa fure dintr-o gradina cativa pepeni, proprietarul acesteia le-a legat cu niste lanturi de un stalp din curte si nu le-a eliberat decat dupa ce parintii lor i-au platit contravaloarea pepenilor. (Geanina Istrate)
Andreea Dabija, 12 ani, si Adina Ciotica, 10 ani, au plecat duminica dupa-amiaza la scaldat in iazul din spatele gradinii de zarzavat a lui Fabian Ghergut, de 43 de ani. Ele au recunoscut ca, la plecare, au luat din curtea omului cinci pepeni, pe care intentionau sa-i duca acasa. Chiar cand se apropiau de iesirea la sosea, proprietarul gradinii le-a ajuns din urma. Le-a luat pepenii, le-a dus cu forta in curtea lui, aflata gard in gard cu sediul politiei, si le-a legat cu lanturi pe cele doua fete de un stalp. Gospodarul a trimis vorba parintilor fetelor ca nu le elibereaza decat daca vin sa-i plateasca 70.000 de lei, atat cat credea el ca ar costa pepenii, care, de fapt, ar fi fost sapte, si nu cinci cum spuneau minorele.
Dupa patru ore de stat in lanturi, cele doua fete au avut parte si de prima veste buna. Bunica Adinei, Elena Marcu, a adus cei 70.000 de lei, pe care-i imprumutase din vecini si si-a luat nepoata acasa. Cealalta fata, Andreea, a mai trebuit sa astepte circa doua ore pana au venit parintii sai. Acestia nu au vrut insa sa plateasca nimic, dar si-au recuperat in cele din urma copilul. Imediat dupa aceea adultii l-au reclamat pe consatean la politie. Dupa ce si-a recunoscut fapta, lui Fabian Ghergut i s-a intocmit dosar penal. El a spus ca, daca fetele ar fi luat doar unul sau doi pepeni, n-ar fi fost o tragedie, insa acestea au luat sapte, lucru care l-a iritat la maxim. Ghergut risca pana la 15 ani de inchisoare pentru lipsire de libertate. Parintii ne-au declarat ca nu se vor lasa pana barbatul nu va fi pedepsit.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur