Locuiesc în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Grigore Vodă. Aceasta este neasfaltată de ani. Aş vrea să ştiu când se vor remedia lucrurile?

Alexandru Dumitru, Bucureşti

Răspuns: Strada pe care locuiţi este prevăzută în planul de investiţii pentru anul 2009. După ce se vor parcurge procedurile legale de licitaţie, o echipă de muncitori va începe să lucreze la asfaltarea acestei străzi.

Drepturile la pensia de urmaş

Soţul meu a murit. Eu sunt pensionată pe caz de boală. Aş vrea să ştiu dacă pot renunţa la pensia mea şi să o aleg pe a soţului, fiindcă este mai mare?

Elena Mătărău, Bucureşti

Răspuns: Conform articolului 74 din Legea 19/2000, soţul supravieţuitor care are dreptul la o pensie proprie şi îndeplineşte condiţiile legale pentru obţinerea pensiei de urmaş poate opta pentru cea mai avantajoasă.

Racordarea unei ţevi de apă

Vreau să-mi fac un racord separat la apă. Am ipotecă pe casă pentru un credit la bancă, iar firma pe care am angajat-o să-mi facă lucrarea mi-a spus că nu o poate realiza dacă nu ridic ipoteca. Este corectă această cerinţă?


Dumitra Crivă, Bucureşti

Răspuns: Cerinţa firmei respective este neobişnuită. Cel mai bine este să încercaţi să apelaţi şi la serviciile altei firme.

Vârsta standard de pensionare

Aş vrea să ştiu care este vârsta de pensionare la bărbaţi şi ce vechime trebuie să am pentru a mă putea pensiona?

Radu Țaţui, Vrancea

Răspuns: Conform reprezentanţilor Casei Naţionale de Pensii, vârsta standard de pensionare la bărbaţi este 65 de ani. Pentru a ieşi la pensie trebuie să aveţi un stagiu minim

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism