De Cristian Simion,

Tinerele absolvente de liceu vor putea, în premieră, să susţină examen de admitere la şcoala de la Boldeşti, din judeţul Prahova, singura din ţară care pregăteşte subofiţeri pompieri.

“S-a decis ca şi fetele să poată urma cursurile şcolii noastre întrucât foarte multe tinere îşi doresc să ajungă să îmbrace uniforma de pompier. Din ianuarie 2020, şcoala va primi şi fete, iar recrutarea o va face fiecare Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă la nivel judeţean” a declarat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri Pompieri, plutonier adjutant Viorela Nicolescu Sava.

Fetele şi băieţii vor concura pentru cele 300 de locuri care vor fi scoase la concursul programat în ianuarie 2020, fără a exista un număr special de locuri alocat femeilor. Dintre cele 300 de locuri disponibile, 275 de locuri sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari auto.

Examenul va consta într-o probă sportivă, o contravizită medicală şi o  probă scrisă la matematică.

Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, să aibă diploma de bacalaureat, să fi împlinit 18 ani şi să aibă  cel mult 27 de ani împliniţi în anul susţinerii examenului de admitere, să nu fie urmăriţi penal sau trimişi în judecată pentru infracţiuni şi să nu aibă antecedente penale.  De asemenea, candidaţii trebuie să aibă cel puţin media 9 la purtare în anii de liceu. Spre deosebire de alte şcoli militare care nu acceptă candidaţi cu semne particulare, la şcoala de pompieri pot intra şi candidaţii care au tatuaje, a precizat reprezentanta unităţii de învăţământ.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Cursurile pentru promoţia viitoare vor începe în februarie 2020 şi se vor termina în luna decembrie a aceluiaşi an. Tinerii interesaţi pot depune cereri de înscriere la concursul de admitere la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov în funcţie de domiciliul sau reședința înscrisă în cartea de identitate, până la data de 15 noiembrie 2019.  

Contravizita medicală, evaluarea performanței fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor sunt organizate în perioada 10 – 23 ianuarie 2020, conform graficelor stabilite de către şcoală şi vor fi afişate pe site-ul oficial al şcolii www.scoaladepompieri.ro.


Citește și:

Fiul pompierului care a murit salvând doi muncitori va fi, în două luni, subofiţer ISU. Andrei Boitan și-a respectat promisiunea făcută la 13 ani!

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor