20 Mar. 2015 10:50

Cum se face ciocolata de casă? Gata în 15 minute

Distribuie

Timp de preparare: 15 min

Gata in: 15 min

Ingrediente

100 ml apa
180 g zahăr
120 g unt
270 g lapte praf
50 g cacao
alune de padure, fistic, nuci, stafide – dupa preferinte

Preparare:

1. Se amesteca laptele si cacaua, dupa care se toarna într-un vas.
2. Apa si zaharul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasa pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amesteca bine, topindu-l.
3. Siropul cu unt se toarna peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun si alunele marunţite puţin (sau fisticul, nucile, stafidele) si se mixeaza bine.
4. Se toarna compoziţia într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

 

 

Loading...
Comentarii