Mergi direct la conținut »
FOTO | Mai mulți copii dintr-o tabără de refugiați din Grecia au încercat să se sinucidă. Condițiile de trai sunt îngrozitoare Galerie foto
7imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Mai mulți copii dintr-o tabără de refugiați din Grecia au încercat să se sinucidă. Condițiile de trai sunt îngrozitoare

FOTO | Mai mulți copii dintr-o tabără de refugiați din Grecia au încercat să se sinucidă. Condițiile de trai sunt îngrozitoare

În tabăra de refugiați de pe insula Lesbos din Grecia condițiile sunt îngrozitoare, având în vedere că există violență, supraaglomerare, condiții sanitare precare. În acest context, o organizație caritabilă atrage atenția că mai mulți copii de până la 10 ani au încercat să se sinucidă.

”Suntem întotdeauna gata să fugim, 24 de ore pe zi avem copiii pregătiți. Violența înseamnă că micuții noștri nu dorm”, spune Sara Khan, originară din Afganistan.

Sara a explicat că familia ei își petrece toată ziua în așteptarea hranei și este gata să alerge toată noaptea de teama conflictelor care izbucnesc în mod constant în adăpost, potrivit BBC.

The Telegraph scrie că deseori între refugiații de diferite naționalități din tabără există conflicte violente, iar foarte multe persoane suferă de depresie, printre care și micuții care au încercat să se sinucidă.

”În ciuda faptului că facem presiuni pentru ca micuții să fie mutați la Atena, cât de curând se poate, nu se întâmplă nimic. Acești copii sunt încă aici”, susține Luca Fontana, membră a organizației Medici Fără Frontiere.

”Unul dintre motivele pentru care oamenii au ajuns în depresie este că au trecut prin experiențe traumatizante și au sperat că dacă ajung în Europa vor fi respectați, dar ce au găsit este opusul: mai multă violență și mai multe condiții inumane”, a spus și Giovanna Bonvini, un expert în sănătate mintală din partea Medici Fără Frontiere.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Un terapist, membru al organizației globale, povestește că au fost înregistrate foarte multe cazuri de minori care suferă de atacuri de panică, gânduri suicidale și încercări de suicid, fără a oferi însă un număr exact.

Condițiile sunt atât de îngrozitoare încât organizațiile de caritate au părăsit efectiv tabăra în semn de protest.

Locul miroase a canalizare, o singură toaletă fiind alocată la 70 de persoane. Unii oameni trăiesc în cabine mobile, dar în interiorul lor sunt corturi și foi de prelată, acestea fiind case pentru cei care nu pot obține nici un spațiu de locuit oficial.

De asemenea, tabăra se întinde în mediul rural. Un cort cuprinde 17 persoane, adică patru familii.

Peste 8.000 de persoane au fost înghesuite în tabăra Moria, care ar fi trebuit să găzduiască circa 2.000 de oameni.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/Andrew James Noble, noul ambasador britanic la București, a adoptat un urs din rezervația de la Zărnești. L-a botezat Hansel


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close