Mergi direct la conținut »
Marc Marquez este noul campion mondial la MotoGP, cu trei curse înainte de final
Ştiri Libertatea > Ştiri

Marc Marquez este noul campion mondial la MotoGP, cu trei curse înainte de final

Spaniolul Marc Marquez a devenit pentru a treia oară campion mondial la MotoGP, după ce a câștigat Marele Premiu al Japoniei, desfășurat pe circuitul de la Motegi.

Marc Marquez și-a asigurat titlul mondial la clasa regină cu trei curse înainte de final, după ce a devenit imposibil pentru principalii săi rivali, Valentino Rossi și Jorge Lorenzo, să recupereze diferența de puncte.

Acesta este al treilea titlu din carieră la clasa regină pentru Marquez, după triumfurile din 2013 și 2014.

Pentru ca Marc Marquez să-și poată asigura titlul mondial încă din acest weekend, erau necesare câteva condiții: Marquez să câștige în japonia, Valentino Rossi să termine la limita punctelor și Jorge Lorenzo să nu ajungă pe podium.

Rossi a făcut o greșeală în prima jumătate a cursei și a căzut în virajul 10. Cu patru tururi înainte de final, Jorge Lorenzo a ieșit și el în decor de pe locul secund și a lăsat uzina Yamaha fără pilot în cursă pentru prima dată în acest sezon.

Pe lângă precedentele două titluri mondiale la MotoGP, Marc Marquez a fost campion mondial și la Moto 3 și Moto 2. Astfel, victoria din Japonia a facut din Marc Marquez cel mai tânăr cvintuplu campion mondial, doborând recordul lui Valentino Rossi cu aproape un an.

Citește și: Pugilistul Cristian Ciocan a câştigat titlul WBO European la categoria grea

Close
Închide
  Close