De Adrian Ilie,

„PSD îşi dă ultima suflare şi sacrifică ţara. Bugetul pe care îl propune Teodorovici e de fapt bugetul de campanie pentru PSD. Cu rectificarea se reglează raporturile de forţă din partid şi sacrifică primăriile din jumătate de ţară ca să rezolve problema clientelei lor politice. Ţara e în faliment, deficitul stă să explodeze şi Teodorovici nu ştie de unde să mai cârpească. Bugetul nu are nicio legătură cu românii şi cu nevoile lor. Doar cu campania PSD-ului pentru prezidenţiale”, a scris Petrache pe Facebook.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, marți dimineață, proiectul de rectificare bugetară. Potrivit acestuia, se respectă limita de 2,7% pentru deficitul bugetar, iar principalele tăieri de fonduri se vor face la Ministerul Educației, al Fondurilor Europene și Cercetare.

Potrivit proiectului sunt reduse sumele alocate instituţiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi și se asigură continuarea proiectelor de investiţii aflate în derulare.

De la Ministerul Educaţiei Naţionale urmează să fie tăiate 1,03 miliarde lei, de la Ministerul Fondurilor Europene 681,9 milioane lei, iar cel al Cercetării 369,1 milioane lei. Alte bugete care vor fi diminuate sunt cele ale Transporturilor cu 128,8 milioane lei, cel al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cu 243 milioane de lei, al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 310,4 milioane de lei şi al Secretariatului General al Guvernului cu 143,6 milioane lei.

„La instituţiile la care au fost diminuate creditele bugetare nu au fost diminuate corespunzător şi creditele de angajament, astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanţate din fonduri europene, precum şi a lucrărilor de investiţii, diminuarea referindu-se doar la creditele bugetare (cash)”, precizează reprezentanţii MFP, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Rectificarea pozitivă se va face la bugetele locale, care cresc cu 4,4 miliarde lei dintre care 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare, din această sumă fiind prevăzute în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferenţa să se aloce ulterior prin hotărâre de Guvern, şi 1,5 miliarde de lei pentru PNDL.

Citeşte şi:

UPDATE |Scandal în coaliţie. ALDE nu e de acord cu rectificarea bugetară: Vosganian: „Este o variantă exclusiv a PSD, se taie de la educaţie, sănătate, investiţii”. Reacţia premierului

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă