07 Dec. 2017 17:00 , de Valentina Postelnicu

UPDATE. Marton Arpad (UDMR), îi compară pe protestatarii din fața Parlamentului cu minerii din 1990; Orban: O inepție și o jignire!

Distribuie

Deputatul UDMR Marton Arpad a comentat, joi, ieșirea în stradă, la protest, a liderilor USR, după finalizarea dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților. ”Mi-am adus aminte de iunie 90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statutul de drept”, a spus deputatul UDMR. În replică, liderul PNL Ludovic Orban a declarat, la Parlament, că o astfel de comparație a protestatarilor cu ”minerii” este o ”inepție” și o ”jignire”.

UPDATE ora 17.00 Preşedintele PNL, Ludovic Orban spune că este „o inepţie” şi o „jignire fără margini” ca protestatarii să fie comparaţi cu mineri.

„Nu înţeleg. Cum să compari câteva sute de protestatari care nu au făcut rău nimănui – dimpotrivă, am înţeles că doi protestatari au fost accidentaţi de maşina condusă de un parlamentar, cum să îi compari cu minerii? E o inepţie fără margini şi o jignire la adresa unor oameni care îşi susţin punctele de vedere. Mulţi dintre ei şi le susţin de mult timp, încă de la emiterea Ordonanţei 13 şi care fac un efort să iasă în frig, să iasă în stradă să îşi exprime punctul de vedere în cadrul unor manifestări paşnice. Este jignitor şi nemeritat că unii parlamentari, deranjaţi de faptul că există libertatea adunărilor publice, că există dreptul fiecărui cetăţean la exprimare publică, este regretabil că există astfel de parlamentari’, a declarat, la Parlament, preşedintele PNL, întrebat despre afirmaţia deputatului UDMR Marton Arpad.

Marton a făcut declarațiile în ședința Comisiei speciale pentru Legile justiţiei, care a început, joi dimineaţă, dezbaterile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„Eu am ieşit pe jos, din Parlament. Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR şi am auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus:  Ăştia sunt protestatarii paşnici, dar nu noi i-am chemat. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut o imagine în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider a acestui grup care a mulţumit protestarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statutul de drept', a spus Marton Arpad.

 În replică, deputatul USR Stelian Ion a afirmat că nu USR a chemat protestararii în stradă, la Parlament. 'Noi nu am chemat oamenii în stradă. A fost o manifestare de civism, pozitivă', a spus deputatul USR.
Un protest a avut loc, miercuri seară, la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției. Sute de persoane au protestat în fața Palatului Parlamentului după decizia parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR de a vota modificările la legile justiției, deși PNL și USR au cerut amânarea ședinței.
După ședința de plen, parlamentarii USR au ieșit în stradă, alături de protestatari. Parlamentarii USR au fost aplaudați, la ieșirea din curtea Parlamentului.

Citește și: Cine este în spatele manualului groazei', care îi învață pe elevi să facă experimente morbide

Loading...
Comentarii